Zlatan slaat weer toe, Ben Arfa naar de Noordpool

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zlatan slaat weer toe, Ben Arfa naar de Noordpool

Zlatan Ibrahimovic heeft maar weinig vrienden onder het Franse journaille. De Zweedse superster van Paris Saint-Germain demonstreerde dat dinsdagavond, na het bereiken van de finale om de Coupe de Ligue ten koste van Lille (1-0). Hoe? Door in de mixed zone allereerst zelf niet te willen praten en vervolgens al zijn collega's op te roepen zijn voorbeeld te volgen. De uitleg was veelzeggend. 'Waarom, omdat Zlatan de baas is.'

'Natuurlijk ga ik nu niet stoppen. Al moet ik naar de Noordpool, ik wil voetballen.'
Hatem Ben Arfa heeft de geruchten ontkracht dat hij een punt achter zijn loopbaan zou hebben gezet. De 27-jarige Fransman mocht zijn loopbaan niet vervolgen bij Olympique Nice, omdat hij dit seizoen al uitkwam voor Newcastle United en Hull City. Maar Ben Arfa laat zich door die tegenslag niet uit het veld gaan. 'Het is jammer dat ik hier niet kan spelen, maar ik blijf positief.'

'Ik stond ook te springen en te schreeuwen. Tijdens de rust had ik pijn in mijn rug. Ik heb veel respect voor ze, want ze staan daar 90 minuten lang en dat is zwaar en best moeilijk.'
•  Guram Kashia, aanvoerder van Vitesse, blikt terug op het competitieduel van zondag. Vitesse won van Ajax met 1-0 in Gelredome, maar door een schorsing kon de Georgiër daar geen bijdrage aan leveren. Althans, niet voetballend. De verdediger stond immers op de tribune tussen de fanatieke fans. En dat vond hij leuk, maar ó zo zwaar. (Omroep Gelderland)

'We maken ons grote zorgen. De spelers zijn nu vatbaar voor matchfixing.'
Was getekend Damiano Tommassi. De voorzitter van de Italiaanse spelersvakbond meent dat het ernstige gevolgen kan hebben dat de Italiaanse hekkensluiter Parma al maanden geen salaris uitbetaalt aan de spelers.

'Als wij morgen van Ajax winnen, waarom zouden wij dan geen tweede kunnen eindigen?'
• AZ-middenvelder Nemanja Gudelj vindt dat de Alkmaarders zich niet te bescheiden moeten opstellen. (FOX Sports)

'Ik volg drie keer per week Italiaanse les en mijn zaakwaarnemer is op zoek naar een huis in Italië voor mij en mijn vriendin.'
• Verdediger Wesley Hoedt focust zich nu op AZ, maar is in zijn achterhoofd al bezig met zijn zomerse transfer naar Lazio. (FOX Sports)

• Hij mag dan wellicht niet meer zo goed zijn als vroeger, maar Ronaldinho vermaakt op het veld  nog steeds. Voetballiefhebbers opgelet, geniet van deze beweging.

'De situatie was absurd en ik trok het niet langer. Dan heb ik het niet alleen over de geldzaken, maar ook over alle gebroken beloften. Niemand van de spelers weet zelfs wie de eigenaar van de club is. Toen ik mijn contract wilde laten ontbinden, kwam de voorzitter niet eens opdagen.'
• De bij Parma vertrokken verdediger Felipe in Italiaanse media geeft een inkijkje in de chaos bij de hekkensluiter van de Serie A, die op sterven na dood is.

• Wat doe je als fan van Bastia, als jouw cluppie  in de halve finale van het toernooi om de Coupe de la Ligue staat. Dan pak je de boot vanaf Corsica. De vraag is echter of het op de terugweg net zo gezellig is.

• Het is al een paar keer eerder gebeurd, maar we hebben er weer eentje in België: een spookgoal. Dit keer maakte Siebe Schrijvers gelijk namens RC Genk tegen KV Oostende: 1-1. Dat dat gebeurde terwijl hij enkele meters buitenspel stond/lag deerde scheidsrechter Sebastien Delférière niet. Later verklaarde de arbiter: 'Uiteraard bestaat er geen twijfel over dat meneer Schrijvers in buitenspelpositie stond', zo ging hij door het stof. 'Maar volgens mijn assistent kwam de bal van een verdediger van Oostende.'  Scheidsrechterbaas Robert Jeurissen gaf vervolgens bij Het Nieuwsblad zijn oordeel. 'Ik heb daar mijn twijfels over. Ik zie niet in welke speler die bal geraakt zou hebben', was het vileine commentaar van Jeurissen. Bekijk hier de spookgoal.

Uli Hoeness mag sinds januari weer overdag de gevangenis verlaten, waar hij zat voor belastingontduiking, en vandaag heeft de voormalige voorzitter van Bayern München zich ook aan de fans in het openbaar laten zien. Vanmiddag bleek zodoende dat de zeven maanden in de gevangenis hem niet in de koude kleren zijn gaan zitten. Menig fan herkende Hoeness niet omdat hij sterk vermagerd was. Lees hier meer.

• Geweldige beelden uit Italië, waar een jonge AS Roma-supporter zijn idool Francesco Totti ontmoet. En dat maakt indruk, erg veel indruk.

'Je bent geen supporter als je een eigen speler zo te kakken zet. Ik hoop dat ze zich realiseren in welke situatie we zitten.'
• Deze week werd Dennis Telgenkamp op Marktplaats te koop gezet, maar zijn trainer John Stegeman van Heracles Almelo keurt die actie af. 'Je moet als supporter niet cynisch worden.' (TC/Tubantia)

• Op het veld laat Willian vaak mooie dingen zien bij Chelsea, maar de Braziliaan kan ook uitstekend uit de voeten in het zwembad.

'Dat was inderdaad een heerlijk gevoel. Ik hoop dat donderdag opnieuw mee te maken als Ajax tegen AZ speelt.'
• Kort na het laatste fluitsignaal bij Vitesse - Ajax (1-0) ontplofte zondag de groepsapp van de PSV-spelers. Georginio Wijnaldum beseft dat de titel voor de Eindhovenaren steeds dichterbij komt, maar echt tevreden is de aanvoerder niet. 'Wij hebben het vermogen om goed te voetballen, maar we doen het niet altijd. En dat stoort me.' (Metro)

• Waar Willian zich buiten het voetbal ontspant in het zwembad, begeeft Lionel Messi zich samen met zijn zoontje in de sneeuw.

'Het WK is verleden tijd, maar sinds dat toernooi is het altijd de schuld van Dante.'
• Na de 4-1 nederlaag op bezoek bij VfL Wolfsburg verloor Dante zijn basisplaats bij Bayern München en de 31-jarige Braziliaan vermoedt een complot. 'Men gebruikt het WK om mij naar beneden te halen.' (TZ)

• Niet het water of de piste, maar het podium is waar Alex Song zich buiten het voetbal thuisvoelt. De middenvelder van West Ham United blinkt qua dansmoves meer uit dan qua zingen...

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.