Tirade kost Ibrahimovic vier wedstrijden

Reacties

De Franse tuchtcommissie heeft Zlatan Ibrahimovic voor vier duels geschorst. De Zweedse spits van Paris Saint-Germain krijgt de straf naar aanleiding van zijn uitlatingen over de arbitrage in Frankrijk.

Tirade kost Ibrahimovic vier wedstrijden

Ibrahimovic trok half maart na afloop van het duel met Girondins Bordeaux (3-2 verlies) fel van leer. 'In de vijftien jaar dat ik voetbal, heb ik nog nooit zo'n slechte scheids gezien. Dit schijtland verdient geen club als Paris Saint-Germain in zijn competitie', zei de Zweed, die zich later op de avond al verontschuldigde voor zijn tirade.

Maar de excuses konden niet voorkomen dat hij zich moest verantwoorden voor zijn uitlatingen. Na de behandeling van zijn zaak, die Ibrahimovic aan zich voorbij liet gaan, kwam de tuchtcommissie donderdag tot het oordeel dat een straf op z'n plaats was vanwege beledigende taal.

De Zweedse spits, die ook het eerste kwartfinaleduel met Barcelona in de Champions League mist door een schorsing vanwege zijn omstreden rode kaart tegen Chelsea, komt door de sanctie niet in actie tegen Olympique Nice, Lille, Metz en FC Nantes. In de finale om de Coupe de la Ligue van zaterdag tegen SC Bastia kan hij wél spelen.

Een paar uur na het incident met Ibrahimovic, beledigde ook Dimitri Payet (Marseille) nog een scheidsrechter. Hij krijgt twee wedstrijden schorsing. Zowel Payet als Ibrahimovic kan nog in beroep gaan tegen de straf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.