Eventuele schorsing Ibrahimovic pas na cruciale duels

Reacties

Paris Saint-Germain hoeft niet bang te zijn dat het Zlatan Ibrahimovic in een aantal belangrijke wedstrijden moet missen. Een eventuele schorsing voor de Zweedse vedette gaat namelijk pas over een maand in.

Eventuele schorsing Ibrahimovic pas na cruciale duels

Ibrahimovic ging zondag na de 3-2 nederlaag bij Girondins de Bordeuax door het lint tegen de scheidsrechter, die in de ogen van de PSG-spits een blunder had begaan. 'In de vijftien jaar dat ik voetbal, heb ik nog nooit zo'n slechte scheids gezien. Dit schijtland verdient geen club als Paris Saint-Germain in zijn competitie', riep Ibracadabra. Zijn tirade werd echter vastgelegd op camera.

De uitspraken leidden tot een storm aan kritiek in Frankrijk, waar zelfs politici zich met de rel bemoeiden. Maandag werd vervolgens bekendgemaakt dat de Franse tuchtcommissie zich donderdag buigt over de zaak, hoewel Ibrahimovic zijn excuses aanbood. Gevreesd werd dat de vedette onder meer de topper tegen Olympique Marseille zou moeten missen.

Inzetbaar
Dat blijkt nu niet het geval. Komende donderdag wordt weliswaar beslist of Ibrahimovic kan worden vervolgd voor zijn uitspatting, maar dan moet de Zweed zelf nog gehoord worden. Dat moet volgens de regels gebeuren twee weken nadat er officieel een onderzoek wordt ingesteld: op donderdag 2 april dus. Exact een week later (op 9 april) zou dan de uitspraak zijn. Omdat een dag later echter al de volgende speelronde begint, gaat de eventuele schorsing pas na dat weekend in.

Dat alles betekent dat de topscorer 'gewoon' inzetbaar is in een paar zeer belangrijke duels. Vrijdag speelt PSG thuis tegen Lorient, waarna op zondag 5 april de kraker bij Marseille op de rol staat. PSG staat op twee punten tweede achter Olympique Lyon, Marseille volgt de Parijzenaars op eveneens twee punten. Ook in de halve finale van de beker tegen Saint-Étienne (woensdag 8 april) en de finale van de Coupe de la Ligue tegen Bastia (zaterdag 11 april) mag Ibrahimovic dan meedoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.