Tighadouini geeft visitekaartje af bij ruime bekerzege Vitesse

Vitesse heeft zonder problemen de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker bereikt. De amateurs van De Dijk werden met 2-7 verslagen door de ploeg van trainer Henk Fraser.

Adnane Tighadouini startte bij Vitesse voor het eerst in de basis. De van Málaga gehuurde aanvaller liet direct blijken een absolute meerwaarde te kunnen zijn voor de Arnhemmers; met twee doelpunten en een versierde strafschop solliciteerde Tighadouini nadrukkelijk naar een vast startbewijs. Tot de wedstrijd tegen De Dijk kreeg Nathan als linksbuiten steeds de voorkeur van Fraser.

Al in de achtste minuut kwam Vitesse op voorsprong door een vrije trap van Lewis Baker, die eigenlijk als voorzet was bedoeld. Een rake kopbal van Kelvin Leerdam betekende een kwartier voor rust de 0-2, maar De Dijk kwam door een van richting veranderde vrije trap van Harry Zwarthoed nog terug tot 1-2.

In de tweede helft nam Tighadouini Vitesse bij de hand. Na een overtreding op de dribbelaar mocht Ricky van Wolfswinkel een strafschop nemen en dat deed de spits met verve. Via twee treffers van Tighadouini zelf werd het 1-5. Dennis Kaars deed namens De Dijk nog wel wat terug, maar door goals van Milot Rashica en Arshak Koryan won Vitesse uiteindelijk ruim: 2-7.