Go Ahead Eagles voorkomt blamage bij amateurs van Dongen

Go Ahead Eagles heeft zich met grote moeite geplaatst voor de tweede ronde in het toernooi om de KNVB-beker. Dongen, dat uitkomt in de Derde Divisie, werd pas in de slotfase geklopt: 1-3.

De ploeg van trainer Hans de Koning begon met negen andere spelers in de basis dan tijdens het Eredivisie-duel van afgelopen zaterdag met Vitesse (2-0 verlies). Alleen Leon de Kogel en Marcel Ritzmaier konden weer op een basisplaats rekenen. Dongen, middenmoter in de zondagse Derde Divisie, kwam na een kwartier verrassend op voorsprong. Jorik Mijnhijmer kopte van dichtbij raak.

De gasten gingen daarna op jacht naar de gelijkmaker. Voor rust waren er goede kansen voor De Kogel en Darren Maatsen. Keer op keer kwam Rob Roovers, doelman van Dongen, als winnaar uit de strijd. Vlak voor rust viel De Kogel geblesseerd uit. Sam Hendriks kwam voor hem binnen de lijnen.

In de tweede helft zagen de toeschouwers hetzelfde spelbeeld. Go Ahead Eagles viel aan, maar kwam lang niet tot scoren. Pas een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker. Xandro Schenk kopte raak uit een hoekschop. Vier minuten later maakte invaller Kenny Teijsse de 1-2. Hendriks zorgde voor opluchting door in de 83ste minuut de 1-3 te maken.

De moeizame zege zorgt ervoor dat Go Ahead Eagles donderdagavond aan een tegenstander voor de tweede ronde van de KNVB-beker wordt gekoppeld. In de Eredivisie staat de promovendus uit Deventer vijftiende en won pas één keer.