Tiendalli bereikt alsnog akkoord: 'Ik ben Swansea dankbaar'

Dwight Tiendalli (27) heeft alsnog een nieuw contract getekend bij Swansea City. De verdediger is de komende drie jaar eigendom van de club uit Wales, waar ook Michel Vorm en Jonathan De Guzman al rondlopen.

Tiendalli bereikt alsnog akkoord: 'Ik ben Swansea dankbaar'

Tiendalli kwam vorig seizoen in september transfervrij naar Wales. Door de nodige blessures kon manager Michael Laudrup hem goed gebruiken. Uiteindelijk kwam Tiendalli in 25 officiële duels in actie. Bij Swansea speelde Tiendalli zich zelfs in de kijker van bondscoach Louis van Gaal, die hem zijn debuut liet maken tijdens de seizoenafsluiter van Oranje: de Azië-trip.

De oude verbintenis van Tiendalli liep deze zomer af. Uiteindelijk bereikte hij alsnog een akkoord met de club.

'Ik ben enorm blij met mijn contract', vertelt Tiendalli op de clubwebsite. 'Ik heb hier vorig seizoen een uitstekend jaar gehad. Het is goed om terug te zijn. Het duurde allemaal wat langer om de contractverlenging rond te maken, maar Swansea is altijd mijn eerste optie geweest.'

'Met 25 wedstrijden heb ik vorig seizoen meer gespeeld dan ik verwacht had, daar ben ik nog steeds dankbaar voor', gaat Tiendalli verder. 'Zeker gezien het feit dat ik speelde in de Premier League, de beste competitie van de wereld. Zonder Swansea had ik Oranje niet gehaald. Ik ben dus tevreden, maar het kan altijd beter. Ik ben er als de manager mij nodig heeft', aldus Tiendalli, die wel eens eerder zijn rentree kan maken dan verwacht. Neil Taylor is vier tot zes weken uit de roulatie met een dijbeenblessure, waardoor Tiendalli – die zowel als linksback en als rechtsback uit de voeten kan – mogelijk snel in actie komt.

Voor zijn komst  naar Swansea speelde Tiendalli voor FC Twente, dat hem weer had overgenomen van Feyenoord. In het verleden kwam de verdediger ook uit voor FC Utrecht, en Sparta Rotterdam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen