Van Gaal zet Sneijder op de bank, De Jong nummer tien

Wesley Sneijder is de meest opvallende afwezige in het basisteam van Oranje tegen China. Hij verschijnt in Peking niet aan de aftrap, evenmin als Feyenoorder Daryl Janmaat. Louis van Gaal begint de oefeninterland in en tegen China wel met de van zijn blessure herstelde Jeremain Lens in de basis.

Van Gaal zet Sneijder op de bank, De Jong nummer tien

Vrijdag startte Lens eveneens in de basis tegen Indonesië (0-3), maar viel hij al vroeg uit met een spierblessure. Hij werd vervangen door Arjen Robben, die nu in Peking wel vanaf de aftrap verschijnt op de linkerflank. Lens is de rechteraanvaller.

Robin van Persie, die wederom aanvoerder is, start weer in de spits en kan nog altijd progressie maken op de eeuwige topschutterslijst.

Op het middenveld is Siem de Jong, die vrijdag zijn eerste twee interlandgoals maakte, de verrassende nummer tien. In de rug wordt hij gedekt door Jonathan De Guzman en Jens Toornstra. Sneijder, die eerder al zijn aanvoerdersband diende in te leveren bij Van Persie, moet het nu dus doen met een reservebeurt.

Keeper Michel Vorm is de doelman en hij krijgt Dwight Tiendalli voor zich als vervanger van Janmaat, die ook lichte klachten overhield aan het duel met Indonesië. Miquel Nelom is linksback. De beide backs werkten vrijdag pas hun eerste interland af. Gezien de eerdere opmerking van Van Gaal, over zijn sterkste elf, is hun basisplaats verrassend.

John Heitinga keert terug in het elftal, vrijdag speelde hij niet, en vormt het verdedigingsduo met Ron Vlaar. Erik Pieters verhuist daardoor naar de reservebank, waar hij in Jakarta nog zijn geliefkoosde plek in het centrum mocht invullen. Blijkbaar overtuigde hij Van Gaal niet.

Lerin Duarte is nog de enige overgebleven debutant in spe. Na Jasper Cillessen, Miquel Nelom, Toornstra en Dwight Tiendalli kan hij de volgende in het rijtje internationals worden. Hij zou dan de 735ste international ooit worden. De aftrap in Peking is om 14.00 uur.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen