Tiendalli slachtoffer leeglopende lappenmand Swansea

Manager Michael Laudrup kan zaterdag op bezoek bij Norwich City waarschijnlijk weer beschikken over Chico Flores en Ángel Rangel. Met name de mogelijke terugkeer van Rangel heeft gevolgen voor Dwight Tiendalli.

Tiendalli slachtoffer leeglopende lappenmand Swansea

Flores viel zaterdag tegen Tottenham Hotspur (1-2) uit met een enkelkwetsuur, terwijl Rangel die wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan door een verrekking in een kuitspier. De twee Spaanse verdedigers van Swansea City hebben zich nu echter weer bij de groepstraining aangesloten.

Daardoor is het de vraag of Tiendalli zaterdag tegen Norwich aan de aftrap zal staan, nadat hij Rangel tegen Tottenham nog had vervangen. Want in tegenstelling tot zijn landgenoten Michel Vorm en Jonathan de Guzman speelt Tiendalli in de regel alleen als zijn directe concurrent Rangel niet inzetbaar is.

Het contract van Tiendalli (27) loopt deze zomer af. Hoewel hij dit seizoen tot zeventien officiële wedstrijden kwam in dienst van Swansea, heeft hij nog geen nieuwe aanbieding ontvangen. De back staat wel open voor een langer verblijf in Wales.

Overigens slinken voor Tiendalli ook de kansen om in het slot van het seizoen als linksback minuten te maken, want Neil Taylor is na een afwezigheid van ruim zeven maanden hersteld van een slepende enkelbessure.

Taylor was de afgelopen twee seizoenen de vaste linksback van The Swans. Nadat hij vorig jaar september zijn enkel had gebroken brak de negentienjarige Ben Davies door in het eerste elftal van Laudrup.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen