Tien Barça-spelers bij besten van dit CL-seizoen

Reacties

De UEFA heeft liefst tien spelers van Barcelona opgenomen in het Champions League Squad of the Season. Op basis van het oordeel van de technische commissie van de Europese voetbalbond was er in de achttienkoppige ploeg ook plek voor vijf spelers van Juventus.

Tien Barça-spelers bij besten van dit CL-seizoen

Van de elf basiskrachten die zaterdag met Barcelona de Champions League wonnen ontbreekt alleen Dani Alves. De Braziliaanse rechtsback legt het af tegen Branislav Ivanovic, die met Chelsea al in de achtste finale strandde. De defensie wordt gecompleteerd door het Barcelona-drietal Jordi Alba, Javier Mascherano en Gerard Piqué. Giorgio Chiellini vertegenwoordigt Juventus. Achter hen staan de doelmannen van de twee finalisten: Marc-André ter Stegen en Gianluigi Buffon.

Ook in de voorste twee linies maken Barça en Juve de dienst uit. Op het middenveld is naast Sergio Busquets, Andrés Iniesta, Ivan Rakitic (allen Barcelona), Claudio Marchisio en Andrea Pirlo alleen plek voor Real Madrid-regisseur Toni Kroos. In de aanval krijgen Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez gezelschap van Álvaro Morata, die voor De Oude Dame scoorde in de halve finales en de finale, en Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Waar het in de halve finale gestrande Real nog met twee spelers is vertegenwoordigd, geldt dat niet voor Bayern München. De kampioen van Duitsland was niet opgewassen tegen Barcelona, zoals het vorig jaar van de latere winnaar Real verloor. Destijds was er nog plek voor vier spelers van Der Rekordmeister. Behalve Arjen Robben waren dat Manuel Neuer, Philipp Lahm en Toni Kroos.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.