Neymar, Messi en Ronaldo delen topscorerstitel

Reacties

Voor het eerst sinds het seizoen 1999/00 wordt de topscorerstitel in de Champions League gedeeld. Neymar, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo sluiten het seizoen 2014/15 ex aequo af met tien doelpunten. Op de topscorerslijst aller tijden staan Messi en Ronaldo met 77 treffers ook naast elkaar.

Neymar, Messi en Ronaldo delen topscorerstitel

Omdat Messi in de finale tegen Juventus (3-1) niet tot scoren kwam en Neymar wél, treden de 27-jarige Argentijn en de 23-jarige Braziliaan samen met Ronaldo in de voetsporen van Mário Jardel, Raúl en Rivaldo, die vijftien jaar terug gezamenlijk bovenaan de topscorerslijst eindigden met tien goals. Messi kroont zich voor de vijfde keer tot topschutter van het miljoenenbal. Ronaldo, de laatste twee seizoenen ook al de man met de meeste goals, heeft nu vier topscorerstitels achter zijn naam staan.

Sinds de oprichting van de Champions League in 1992/93 zijn Messi en Ronaldo ook de topschutters. In 99 optredens was de aanvalsleider van Barcelona goed voor 77 treffers, de dertigjarige Portugees had 115 duels nodig voor dat aantal. Het gat met Raúl, die begin dit seizoen nog bovenaan stond op de topscorerslijst aller tijden, is gegroeid tot zes. Op de lijst van meest waardevolle spelers in de CL-historie staat Ronaldo (77 goals en 23 assists) één punt voor op Messi (77 om 22).

MSN
Dat Neymar, de eerste Braziliaanse CL-topscorer sinds Kaká (2006/07), zich op basis van dit seizoen als gelijke van Messi en Ronaldo mag beschouwen zegt alles over de aanvalskracht van Barcelona. Suarez maakte tegen Juventus immers ook alweer zijn zevende van het seizoen. Het zorgt ervoor dat liefst 27 van de 31 Barcelona-treffers in de Champions League op naam kwamen van het veelgeroemde aanvalstrio. De totale productie van MSN is met 122 officiële goals nóg indrukwekkender.

De topscorers van dit Champions League-seizoen
Speler Club Duels Goals
Neymar Barcelona 12 10
Cristiano Ronaldo Real Madrid 12 10
Lionel Messi Barcelona 13 10
Luiz Adriano Shakhtar Donetsk 7 9
Jackson Martínez FC Porto 8 7
Thomas Müller Bayern München 10 7
Luis Suarez Barcelona 10 7
Carlos Tévez Juventus 10 7
Sergio Agüero Manchester City 7 6
Karim Benzema Real Madrid 9 6
Edinson Cavani Paris Saint-Germain 10 6
Robert Lewandowski Bayern München 12 6
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.