Guardiola hervormt medische staf Bayern München

Reacties

Onder impuls van trainer Josep Guardiola gaat de medische staf van Bayern München op de schop. Dit moet de vele blessures die de club afgelopen seizoen teisterden terugdringen.

Guardiola hervormt medische staf Bayern München

In navolging van zijn oude club Barcelona gaat ook de Rekordmeister werken met speciale bloed- en urinetests, meldt Kicker. De resultaten daarvan verschaffen meer informatie over de fysieke gesteldheid van een speler, waarna de trainer eventueel kan ingrijpen. Ook Real Madrid, Chelsea en ​​Internazionale passen deze methode inmiddels toe.

Na de nederlaag bij FC Porto (3-1) in de Champions League, medio april, barstte de bom in het kamp van Bayern. De medische staf kreeg de schuld voor de vele blessures (onder andere die van Arjen Robben) en de nederlaag, waarna clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt en zijn volledige staf per direct opstapten.

De 72-jarige Müller-Wohlfahrt was bijna veertig jaar in dienst bij Bayern. Veel spelers lieten zich na zijn vertrek nog steeds door hem behandelen, waardoor de ontstane situatie een bron van onrust bleef. Bayern wil de soap nu beëindigen door het met deze nieuwe methode over een heel andere boeg te gooien in de toekomst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.