Thuisduel Parma met Udinese definitief afgelast

Reacties

De soap rond het noodlijdende Parma blijft voortduren. De club meldt dat het thuisduel in de Serie A met Udinese is afgelast, omdat wegens geldgebrek ook de veiligheid in en rondom het stadion niet kan worden gewaarborgd.

Thuisduel Parma met Udinese definitief afgelast

Er was geld nodig om de benodigde stewards, beveiliging, medisch personeel en elektriciteit te bekostigen. Parma heeft echter geen rooie cent. Dinsdag heeft de openbaar aanklager het faillissement aangevraagd van de club die in de jaren negentig dankzij de miljoenen van zuivelconcern Parmalat nog werd gerekend tot de Europese top. In 1993 won Parma de toenmalige Europa Cup II (voor bekerwinnaars), en in 1995 en '99 de UEFA Cup.

Op 19 maart velt de rechter het vonnis over de huidige hekkensluiter in de Serie A, die in 2003 ook al eens failliet ging. De club heeft tevergeefs geprobeerd wat geld in te zamelen om de wedstrijd van aanstaande zondag in Stadio Ennio Tardini te laten doorgaan.

Daarnaast besloot trainer Roberto Donadoni de training van vrijdag af te gelasten. De spelers van Parma hebben al enige tijd geen salaris ontvangen en hadden vandaag een overleg met de Italiaanse spelersvakbond FIGC. Het is de bedoeling dat de groep van Parma zaterdag weer gaat trainen, maar het voortbestaan van de club blijft hoogst onzeker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.