Thiago Silva krijgt rust om batterij op te laden voor WK

Reacties

Thiago Silva zal in de laatste twee competitiewedstrijden van Paris Saint-Germain waarschijnlijk niet meer in actie komen. Dat heeft trainer Laurent Blanc vrijdag gezegd tijdens een persconferentie. Het naderende WK speelt daarin een belangrijke rol.

Thiago Silva krijgt rust om batterij op te laden voor WK

PSG werd afgelopen woensdag kampioen van Frankrijk, waardoor er niet langer de noodzaak is Thiago Silva op te stellen. De 29-jarige verdediger is een belangrijke speler voor WK-gastland Brazilië en laat het duel met Lille van komende zaterdag en mogelijk ook dat met Montpellier (17 mei) aan zich voorbij gaan.

Blanc voerde 'medische redenen' aan als argument voor het sparen van zijn aanvoerder, die ook captain is van de Selecão. 'Hij wil herstellen van het seizoen, want hij heeft vaak met pijn gevoetbald.' Thiago Silva speelde dit seizoen vrijwel alle wedstrijden van PSG. Tijdens dit kalenderjaar kwam hij alleen niet in actie tegen Guingamp en SC Bastia.

Blanc gunt Thiago Silva nu de tijd zijn batterij op te laden voor het WK in eigen land. 'Nu de titel is veiliggesteld ligt zijn focus bij Brazilië, waarmee hij wereldkampioen kan worden.' Voor de Brazilianen begint het WK op 12 juni met de openingswedstrijd van het toernooi tegen Kroatië. Ook Kameroen en Mexico zitten bij de vijfvoudige wereldkampioen in Groep A.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.