'Fijn gesprek' met Scolari biedt Alex weinig hoop op WK

Reacties

Ondanks zijn basisplaats bij Paris Saint-Germain en een aangenaam onderhoud met bondscoach Felipe Scolari heeft Alex weinig hoop dat zijn interlandcarrière nieuw leven wordt ingeblazen.

'Fijn gesprek' met Scolari biedt Alex weinig hoop op WK

Alex (31) heeft zeventien interlands op zijn naam, waarvan het oefenduel met Zweden in 2008 zijn laatste was. Het WK in 2010 ging aan hem voorbij door een heupblessure, en ook tijdens het toernooi in eigen land komende zomer is de verdediger waarschijnlijk toeschouwer.

Zelf heeft hij weinig vertrouwen alsnog te worden opgeroepen. Alex had begin april in Parijs een onderhoud met Scolari, maar daar kreeg hij niet de indruk dat de bondscoach hem een uitnodiging gaat sturen.

'We hebben met veel lol herinneringen opgehaald over onze gezamenlijke tijd bij Chelsea', zei Alex tegen GloboEsporte. 'Ik speel veel en het was een fijn gesprek.' Maar het leverde geen nieuwe hoop op een WK-ticket op.

'Twee of drie spelers van PSG worden opgeroepen. Ik hoop altijd op een kans, maar het gaat lastig worden', zei Alex, die in Parijs speelt met landgenoten Thiago Silva, Lucas, Marquinhos en Maxwell.

Alex heeft het WK niet nodig om zich in de kijker te spelen. Parijs blijft voorlopig zijn werkterrein. 'Ik ben hier erg gelukkig en ga bijna zeker mijn contract verlengen. Ik teken waarschijnlijk in een week of twee voor een jaar bij', zei de voormalige PSV'er, die daarmee ook de geruchten over een transfer naar AC Milan ontzenuwde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.