Terugkeer genezen Russ maakt bekerfeest Eintracht compleet

Reacties

Eintracht Frankfurt heeft zich dinsdag ten koste van Arminia Bielefeld geplaatst voor de halve finale van het Duitse bekertoernooi (1-0). De terugkeer van gewezen kankerpatiënt Marco Russ maakte de avond memorabel.

Terugkeer genezen Russ maakt bekerfeest Eintracht compleet

Een vroege treffer van Danny Blum was een voorbode van het einde van het bekeravontuur van Arminia Bielefeld, dat in de Tweede Bundesliga strijdt tegen degradatie. Eintracht Frankfurt moest na rust terug, verzuimde in de counter de genadeklap uit te delen maar hield stand.  

Het hoogtepunt van de avond was de terugkeer van Russ. De 31-jarige verdediger, die met succes streed tegen kanker, zat voor het eerst sinds mei 2016 bij de wedstrijdselectie. 'Het is een zeer emotioneel moment', had trainer Niko Kovac vooraf al gezegd over Russ, die sinds januari weer volledig meetraint. 'We hopen natuurlijk dat er ook een moment komt dat hij binnen de lijnen kan komen.'

Dat moment kwam in blessuretijd. Russ werd bij zijn invalbeurt met een applaus begroet. Kort na zijn entree kon ook de kwalificatie voor de halve finale van de strijd om de DFB Pokal worden gevierd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.