Russ krijgt nieuw contract tijdens strijd tegen kanker

Reacties

Marco Russ strijdt nog tegen kanker. Zijn club Eintracht Frankfurt heeft de 31-jarige verdediger een steun in de rug gegeven met een nieuw contract tot medio 2019.

Russ krijgt nieuw contract tijdens strijd tegen kanker

Na een dopingcontrole kreeg Russ in mei een slechte boodschap. De gemeten hoge hormoonwaarde bleek veroorzaakt door teelbalkanker. Het weerhield de routinier er niet van om nog zijn bijdrage te leveren aan de promotie-degradatiewedstrijden tegen 1. FC Nürnberg voor hij zijn chemobehandeling begon.

Sindsdien bleef hij aan de kant en werkt hij nu toe naar zijn rentree. Russ rekent erop dat hij in januari tijdens het trainingskamp in Abu Dhabi de trainingen kan hervatten, zo vertelde hij in augustus. Eintracht Frankfurt heeft alle vertrouwen in de routinier. Dat heeft de Duitse club in een nieuw contract tot uitdrukking gebracht.  

'We weten wat we aan Marco hebben. Het was voor ons duidelijk dat we met hem wilden verlengen', zei manager Bruno Hübner. 'Hij is een voorbeeldige prof. Hij is een speler, wiens mening niet alleen op het veld maar ook buiten de lijnen wordt gewaardeerd. Hij helpt ook de jonge spelers met raad en daad.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.