Ten Rouwelaar pakt record, maar Excelsior een punt

Excelsior heeft zijn rentree in de Eredivisie gevierd met een gelijkspel bij NAC Breda: 1-1. Jelle ten Rouwelaar stond bij NAC uiteraard weer onder de lat en pakte daarmee een record.

NAC Breda, dat met vijf debutanten aan de aftrap verscheen, was wel weer eens toe aan een succesje. De laatste keer dat de Bredanaars een duel in de Eredivisie wisten te winnen was exact een half jaar en één dag geleden. Op 8 februari van dit jaar won NAC in eigen huis met 2-0 van Roda JC. Daarna zegenvierden de mannen van trainer Nebojsa Gudelj in geen enkele competitiewedstrijd meer.

En ook tegen de promovendus ging het niet volgens plan. Na amper twintig minuten kreeg Excelsior een penalty omdat Tom van Weert in het strafschopgebied werd gehaakt door Kenny van der Weg. Jeff Stans pakte het cadeautje uit, maar zag dat het een halve minuut later alweer gelijk was. Keeper Jordy Deckers ruimde slecht op, waarna Adnane Tighadouini van grote afstand knap raak schoot: 1-1. In de tweede helft scoorden beide ploegen niet, waardoor dat ook de eindstand was.

Keeper Jelle ten Rouwelaar heeft na zaterdagavond wél een record in handen. Het was voor de 205de keer op rij dat hij tijdens een competitiewedstrijd op het hoogste niveau in actie kwam. Tijdens het laatste duel van vorig seizoen evenaarde hij al ex-keeper Ruud Hesp, nu heeft hij het record helemaal alleen in handen. Omdat Ten Rouwelaar negentig minuten speelde, miste hij sinds de start van het seizoen 2008/09 geen enkele minuut voor NAC.