Teijsse bij Go Ahead Eagles herenigd met maatje Vriends

Reacties

Kenny Teijsse heeft vrijdag bij Go Ahead Eagles zijn handtekening gezet onder een overeenkomst voor een jaar, met een optie voor nog een seizoen.

Teijsse bij Go Ahead Eagles herenigd met maatje Vriends

De 22-jarige linksback (foto) wordt bij de Deventenaren herenigd met zijn maatje Bart Vriends, met wie hij bij FC Utrecht in de jeugd en het tweede elftal speelde. 'Sinds Bart naar Go Ahead ging, ben ik die club gaan volgen. Vanaf de dag dat hij een Eagle werd en ik dat zo volgde, dacht ik: dát is nou een club die bij mij past, ooit ga ik dáár spelen', liet hij na zijn presentatie weten op de website van de club.

Teijsse komt over van Sparta, waar hij afgelopen seizoen vijf keer scoorde in 32 duels. Met Go Ahead Eagles hoopt hij dit seizoen een gooi te doen naar promotie. 'Die sfeer, dat publiek, dat stadion, dat leek me geweldig. Het moet zo zijn: nu ga ik er spelen, met Bart, hoe mooi is dat?'

Ervaring
Met Teijsse heeft Go Ahead Eagles bovendien een speler met Europese ervaring aangetrokken. Met FC Utrecht blameerde de verdediger zich in 2013 overigens wel. Tegen het nietige Differdange 03 uit Luxemburg, dat in de tweede voorronde van de Europa League te sterk was voor de Domstedelingen.

Go Ahead Eagles begint zaterdag de training voor het nieuwe seizoen, ook met het oog op de eerste voorronde van de Europa League die op 2 en 9 juli al wordt afgewerkt. De loting voor de eerste twee rondes van het Europese toernooi, waaraan de Deventenaren op basis van het Fair Play-klassement meedoen, is maandagmiddag in Nyon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.