Go Ahead lijkt strijd om gewilde Gladon te winnen

Reacties

Met Sparta Rotterdam liep Paul Gladon de play-offs net mis, maar toch was het voor hem een boeiende periode. Vrijwel elke club die streed om promotie of tegen degradatie heeft serieuze interesse in de transfervrije spits. Go Ahead Eagles lijkt de beste papieren te hebben.

Go Ahead lijkt strijd om gewilde Gladon te winnen

De club uit Deventer degradeerde uit de Eredivisie, maar ziet in Gladon (23) de ideale spits om een snelle terugkeer naar het hoogste niveau te bewerkstelligen. De ploeg van trainer Dennis Demmers kan bovendien wel een impuls gebruiken in de punt van de aanval: het verblijf van Glynor Plet in De Adelaarshorst was geen succes, terwijl Marnix Kolder zijn carrière vervolgt bij FC Emmen. Go Ahead wil op zeer korte termijn zakendoen met Gladon en diens zaakwaarnemer Chiel Dekker.

Daarnaast wil NAC Breda - dat eveneens degradeerde - Gladon graag aan de selectie toevoegen, terwijl ook een transfer naar de Eredivisie tot de mogelijkheden behoort. Zo hebben de drie promovendi belangstelling, al zijn er bij al die clubs nog de nodige beren op de weg. NEC heeft voorin nog de beschikking over Sjoerd Ars, De Graafschap gaat zich voor die positie spoedig versterken met Erik Quekel en Roda JC Kerkrade heeft officieel nog geen nieuwe trainer voor komend seizoen.

Ook PEC Zwolle en SC Cambuur volgen Gladon met bovengemiddelde interesse, maar die twee clubs zien hem op dit moment niet als potentiële eerste spits. De verwachting is dat Gladon volgende week, als hij terugkeert van vakantie, een beslissing neemt over zijn toekomst.

Saillant
Sparta verhuurde Gladon in het seizoen 2013/14 aan FC Dordrecht, waarvoor hij zeventien keer scoorde. Met De Schapenkoppen promoveerde hij naar de Eredivisie, saillant genoeg door in de finale van de play-offs de Rotterdammers te verslaan. Gladon scoorde zelfs in de beslissende wedstrijd (3-1) één keer. Hoewel hij graag in Dordt had willen blijven, haalde Sparta hem terug naar Het Kasteel. Daar scoorde hij het afgelopen seizoen dertien keer in de Jupiler League. (Dolf van Aert)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.