'Te dure' Assaidi nu wel haalbaar voor FC Twente

Reacties

Vijf jaar geleden, toen de bomen bij FC Twente nog tot in de hemel leken te groeien, was Oussama Assaidi onhaalbaar voor de Enschedeërs. Te duur. Uitgerekend nu, terwijl de club in de schuldsanering zit, kon de vleugelspeler wel worden gecontracteerd.

'Te dure' Assaidi nu wel haalbaar voor FC Twente

Assaidi had in november zijn contract bij Al Ahli in de Verenigde Arabische Emiraten laten ontbinden en tekende bij Twente een contract voor tweeënhalf jaar. 'Wij konden Assaidi alleen halen omdat hij transfervrij was', legt directeur Jan van Halst tegen VI uit.

'Daarnaast heeft hij zich in de onderhandelingen coulant opgesteld. De eerste prioriteit van Oussama is dat hij weer aan het voetballen kan komen. We hebben bij FC Twente strakke financiële kaders afgesproken en Assaidi's contract past daarbinnen.'

Met de komst van de zeventienvoudig international van Marokko zet Twente een volgende stap in het creëren van sportieve en financiële waarden op het veld. 'Oussama voegt bewezen kwaliteit toe aan onze selectie', denkt Van Halst.

'Hij is technisch vaardig, brengt snelheid en ook de nodige ervaring mee. Met zijn 28 jaar wordt hij een van de oudste spelers in onze selectie. Hij kent de Eredivisie en is vertrouwd met onze manier van spelen. Als club zijn we geschorst voor Europees voetbal, maar we willen wel zo hoog mogelijk eindigen op de ranglijst, Elke plaats telt bijvoorbeeld mee voor de tv-tranking en een plaats meer of minder kan op jaarbasis zo anderhalf miljoen euro schelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.