FC Twente blij met 'buitenkansje' Assaidi

Reacties

Oussama Assaidi zette zaterdag zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2019 met FC Twente, dat erg blij is met de komst van de 28-jarige aanvaller.

FC Twente blij met 'buitenkansje' Assaidi

Onlangs liet Assaidi zijn contract met Al Ahli ontbinden, waardoor hij transfervrij op zoek kon naar een nieuwe club. En dat werd FC Twente. 'Het vastleggen van Oussama is een buitenkansje', legt technisch directeur Jan van Halst uit op de clubwebsite. 'Hij mag dan enigszins uit beeld zijn geraakt, we hebben onder andere bij Heerenveen kunnen zien waartoe hij in staat is. Bij FC Twente krijgt hij nu de kans om op dat niveau terug te keren. Naast zijn transfervrije status, past zijn contract binnen de nieuwe financiële huishouding van de club.'

Als speler van FC Omniworld, de voorloper van Almere City FC, maakte Assaidi zijn debuut in het profvoetbal. Via De Graafschap kwam hij in 2009 terecht bij SC Heerenveen. In Friesland brak de aanvaller definitief door en hij verdiende daar een transfer naar Liverpool. Het avontuur in Engeland werd geen succes en na drie seizoenen verhuisde Assaidi, die twee keer werd verhuurd aan Stoke City, in 2015 naar Al Ahli.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.