Assaidi: 'Bij Twente wordt goed en fris gevoetbald'

Reacties

Oussama Assaidi heeft met zijn overstap naar FC Twente daad bij woord gevoegd. Het sportieve plaatje bij de club uit Enschede was doorslaggevend voor de buitenspeler, die voor tweeënhalf jaar tekende.

Assaidi: 'Bij Twente wordt goed en fris gevoetbald'

Het gevoel van Assaidi was direct goed toen de kans bij de huidige nummer zeven van de Eredivisie lonkte, zo zegt hij tegen Voetbal International. 'Ik ben erg blij met deze stap. Bij Twente wordt er goed en fris gevoetbald, er is een grote aanhang en het 4-3-3-systeem past bij mij.'

De 28-jarige aanvaller zette anderhalve maand geleden een punt achter zijn avontuur bij Al Ahli, waar hij zijn contract liet ontbinden. Wat volgde was een drukke periode, met interesse uit binnen- en buitenland. Een terugkeer in de Eredivisie had de voorkeur. Er was bij zijn oude club SC Heerenveen een gesprek met technisch manager Gerry Hamstra. 'Ik heb altijd warmte gevoeld tijdens mijn jaren bij Heerenveen, maar het gesprek was koud. Het glas was halfleeg', legt Assaidi uit.

Het verhaal van Twente sprak Assaidi wel direct aan. 'Het gevoel na de gesprekken met Jan van Halst en René Hake was goed. De uitleg van Hake kwam overeen met wat ik gezien heb van Twente. Ik was blij met zijn uitleg over hoe hij over voetbal denkt. Van Halst vertelde dat er voldoende sportieve perspectieven zijn bij Twente. Dat staat bij mij voorop en er is rekening gehouden met de financiële situatie van de club', aldus Assaidi.

Nadat de partijen eerder tot een persoonlijk akkoord kwamen, onderging de voormalige Liverpool-aanvaller vrijdag de medische keuring. En dat ging probleemloos: 'Ik heb de voorbije periode hard getraind met mijn personal trainer Khalid Nait Kassi. Conditioneel ben ik sterk, bij de medische keuring ging het ook makkelijk. Ik mis alleen wedstrijdritme, dat wil ik zo snel mogelijk terugkrijgen. Ik zal het geduld terugbetalen.' (Bas van den Hoven)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.