Tandem Van der Wiel-Ibrahimovic zorgt voor record in CL

Zlatan Ibrahimovic heeft binnen zeven minuten zijn honderdste Champions League-duel opgeluisterd met een record. Het was zijn achtste doelpunt in de groepsfase, een evenaring van een mijlpaal. De spits van Paris Saint-Germain maakte met een intikker, na goed voorbereidend werk van Gregory van der Wiel, het openingsdoelpunt tegen Olympiakos Piraeus.

Tandem Van der Wiel-Ibrahimovic zorgt voor record in CL

Ibrahimovic kwam in zijn eerdere 99 duels in het miljoenenbal voor Ajax tot zes goals in negentien duels, voor Juventus tot drie treffers in negentien wedstrijden, voor Internazionale tot zes goals in 22 optredens en voor AC Milan tot negen doelpunten in zestien wedstrijden.

Voor zijn huidige club heeft hij het meest gescoord: elf doelpunten in veertien duels, daarbij is de goal van vanavond meegeteld. Omdat hij met de intikker zijn achtste van het huidige Champions League-seizoen liet noteren is de Zweed inmiddels ook gedeeld topscorer samen met Cristiano Ronaldo, die namens Real Madrid vanavond niet in actie komt vanwege een hamstringblessure.

Record
Ibrahimovic evenaart door de goal ook een record van Ruud van Nistelrooy, Filippo Inzaghi, Hernán Crespo en alwéér Cristiano Ronaldo. Zij maakten allen acht treffers in de groepsfase van één Champions League-seizoen.  Ronaldo deed dat ook dit seizoen.

Zo blijkt de Portugees opnieuw dé grote rivaal van Ibrahimovic, hetgeen ook al het geval was in de strijd om een WK-ticket. Door vier goals van Ronaldo en maar twee van de voormalige Ajacied won Portugal over twee duels met 4-2. Mocht Ibrahimovic tegen Olympiakos nóg een keer scoren is hij alleenhouder van het record.

Van der Wiel
Overigens is de rol van Van der Wiel allesbehalve toeval. Al voor de vierde (!) keer dit Champions League-seizoen gaf hij een assist op Ibrahimovic. Eerder stonden de twee voormalige Ajacieden aan de basis van een doelpunt tegen Benfica (3-0 zege) en twee op bezoek bij Anderlecht (5-0 winst). Ook in de Ligue 1 was Van der Wiel al goed voor drie assists, twee daarvan waren op Ibrahimovic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen