Ibrahimovic vervolgt recordjacht in honderdste CL-duel

Het Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en Olympiakos Piraeus staat woensdagavond in het teken van twee spitsen. Aan de ene kant vervolgt Zlatan Ibrahimovic zijn recordjacht, terwijl aan de andere kant Kostas Mitroglou zijn goede Champions League-campagne een vervolg wil geven.

Ibrahimovic vervolgt recordjacht in honderdste CL-duel

Ibrahimovic viert woensdagavond in Parijs een jubileum. De 32-jarige Zweed treedt dan aan voor zijn honderdste duel in de Champions League. De aanvaller kan bogen op fraaie cijfers in zijn eerdere 99 optredens in het miljoenenbal: 38 goals en 24 assists.

Zlatan kwam voor Ajax tot zes goals in negentien duels, voor Juventus tot drie treffers in negentien wedstrijden, voor Internazionale tot zes goals in 22 optredens en voor AC Milan tot negen doelpunten in zestien wedstrijden. Voor zijn huidige club heeft hij het meest gescoord: tien doelpunten in dertien duels. Zeven van die goals vielen in de huidige editie van de Champions League, waardoor Ibrahimovic op de topschutterslijst alleen Cristiano Ronaldo voor zich hoeft te dulden. De Portugees ontbreekt bij Real Madrid vanavond in het thuisduel met Galatasaray vanwege een (lichte) hamstringblessure. Overigens won Ibrahimovic nog nooit de Champions League.

Record
De topschutterstitel van dit seizoen is niet het enige wat er op het spel staat voor Ibrahimovic. Ook een record lonkt. De Zweed aast op een mijlpaal die in handen is van vier spelers: Ruud van Nistelrooy, Filippo Inzaghi, Hernán Crespo en alwéér Cristiano Ronaldo (dit seizoen) maakten allen acht goals in de groepsfase van één Champions League-seizoen.  Zo blijkt Ronaldo opnieuw dé grote rivaal van Ibrahimovic, hetgeen ook al het geval was in de strijd om een WK-ticket. Door vier goals van Ronaldo en maar twee van de voormalige Ajacied won Portugal over twee duels met 4-2.

Kostas Mitroglou schiet de voorbije weken met scherp.
Kostas Mitroglou schiet de voorbije weken met scherp.

In Groep C is Olympiakos Piraeus enigszins verrassend de nummer twee met zeven punten en drie punten achterstand op PSG. Benfica en het Anderlecht van trainer John van den Brom volgen met vier en één punt. Bij de Grieken was Mitroglou al drie keer trefzeker.

Transfer
En met zijn goede spel en goals heeft hij naam gemaakt in Europa, weet ook zijn huidige club. Internazionale zou de spits, die ook bij de nationale ploeg trefzeker was in het WK-play-off-tweeluik met Roemenië, al op de korrel hebben. 'We weten al een tijdje dat allerlei clubs hem volgen', aldus zijn trainer Michel. 'Maar dat is alleen maar logisch gezien zijn prestaties. Als hij deze lijn doortrekt, dan wordt het lastig om hem hier te houden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen