Ibrahimovic toont mentale kracht bij zege PSG in Reims

Paris Saint-Germain blijft de soevereine koploper van de Ligue 1. Op bezoek bij een met gevaarlijke tegenstoten goed tegenstand biedend Stade Reims won de miljoenenploeg met 3-0. Zlatan Ibrahimovic had na het mislopen van het WK meteen weer een aandeel in de overwinning.

Ibrahimovic was afgelopen week in een felle strijd met Cristiano Ronaldo verwikkeld om een ticket voor het WK 2014 in Brazilië. Hoewel de 32-jarige Zweedse spits twee keer scoorde, kwam Ronaldo als overwinnaar uit die strijd. Dankzij vier goals van de superster van Real Madrid was Portugal in bede wedstrijden de betere (1-0 en 3-2).

In Reims liet Ibrahimovic zien die domper alweer te hebben verwerkt. Na 24 minuten stond hij met een slime steekpass aan de basis van de openingstreffer van Lucas Moura. Vlak na rust deed Ibrahimovic zijn beklag, toen een overtreding van Mohamed Fofana hem geen penalty opleverde, maar vlak voor tijd kreeg hij alsnog het doelpunt waarnaar hij op zoek was. Van ruim twintig meter profiteerde hij van een slechte uitworp van keeper Kossi Agassa. Zo vestigde hij zich met negen goals naast Radamel Falcao en Edinson Cavani bovenaan de topscorerslijst.

Omdat tussendoor ook Jérémy Ménez had gescoord op aangeven van Marco Verratti en Grzegorz Krychowiak namens Reims een penalty hoog over schoot, beleefde PSG een relatief probleemloze avond in het Stade Auguste Delaune. Met 34 punten blijft de Parijse topclub, waar Gregory van der Wiel niet tot de selectie behoorde, daardoor koploper in de Ligue 1.