Manchester City flink op schot, Ibrahimovic op recordjacht

De vijfde speelronde in de Champions League is halverwege. Voetbal International neemt een duik in de historie en komt met acht opvallende feiten in de aanloop naar de duels van woensdagavond.

Manchester City flink op schot, Ibrahimovic op recordjacht

● Manchester United gaat op bezoek bij Bayer Leverkusen. De ploeg van manager David Moyes bleef in haar laatste vier uitwedstrijden in de Champions League zonder winst (G3, V1). Het negatieve clubrecord staat op acht uitduels op rij zonder zege (2004-2005).

● Real Madrid onvangt Galatasaray in Estadio Santiago Bernabéu. De Koninklijke is op eigen veld al veertien Champions League-duels op rij ongeslagen (W12, G2). Van de laatste 22 thuisoptredens in het miljoenentoernooi verloren de Madrilenen er maar één (tegen Barcelona op 27 april 2001, 0-2).

● FC Kopenhagen gaat op bezoek bij Juventus proberen wat te doen aan de belabberde uitbalans van Deense clubs in de Champions League. Van de 21 wedstrijden buiten Denemarken verloren Aalborg BK, Brøndby IF, FC Nordsjælland en FC Kopenhagen er gezamenlijk zeventien, tegenover één zege en drie gelijke spelen.

Paris SG-aanvaller Zlatan Ibrahimovic.
Paris SG-aanvaller Zlatan Ibrahimovic.

● Bij Paris Saint-Germain, dat thuis aantreedt tegen Olympiakos Piraeus, aast Zlatan Ibrahimovic op een Champions League-record dat in handen is van vier spelers: Ruud van Nistelrooy, Filippo Inzaghi, Hernán Crespo en Cristiano Ronaldo (dit seizoen) maakten allen acht goals in de groepsfase van één Champions League-seizoen. De Zweed staat nu op zeven goals.

● Anderlecht neemt het in Brussel op tegen Benfica. De Belgen zijn op eigen terrein nog ongeslagen tegen Portugese clubs in Europees verband (W8, G2). Een andere statistiek oogt veel minder rooskleurig: Anderlecht won maar één van zijn laatste veertien thuisduels in de Champions League (W1, G2, V11).

● Shakhtar Donetsk hoopt tegen Real Sociedad een einde te maken aan een zwakke reeks thuiswedstrijden in de Champions League. De Oekraïners bleven in hun laatste vier thuisoptredens zonder winst (G3, V1). Een vijfde thuisduel zonder winst betekent een nieuw negatief clubrecord.

● Bayern München gaat op bezoek bij CSKA Moskou op jacht naar zijn zesde uitzege op rij in de Champions League. De Duitse grootmacht maakte bij zijn vijf opeenvolgende uitzeges zelf twaalf doelpunten en kreeg er maar twee tegen.

● Manchester City treedt in eigen stadion aan tegen het Tsjechische Viktoria Plzen. De Engelsen zijn dit seizoen bijzonder productief: achttien officiële wedstrijden leverden al 52 doelpunten op, waarvan achttien (!) in de laatste vier duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen