Swansea legt huurling Emnes permanent vast

Reacties

Marvin Emnes blijft actief voor Swansea City. Die club neemt hem na een huurperiode permanent over van tweededivisionist Middlesbrough, waar hij nog een contract voor een seizoen had.

Swansea legt huurling Emnes permanent vast

Swansea betaalt ongeveer 1,3 miljoen euro voor Emnes, die Sparta Rotterdam zes jaar geleden verruilde voor Middlesbrough. De 26-jarige aanvaller zet bij Swansea zijn handtekening onder een driejarig contract.

Met zijn permanente overgang naar de middenmoter uit Wales wordt Emnes beloond voor de prestaties die hij het afgelopen half jaar op huurbasis voor Swansea leverde. Hij had een aandeel in het lijfsbehoud van The Swans door tegen Aston Villa en Newcastle United strafschoppen te verdienen. Op de laatste speeldag tegen Sunderland (3-1 zege) maakte hij zijn eerste doelpunt in de Premier League. In het seizoen 2010/11 speelde Emnes ook al op tijdelijke basis voor Swansea, dat toen nog in het Championship actief was.

Met het aantrekken van Emnes brengt Swansea het aantal Nederlandse spelers weer op vier. Michel Vorm, Dwight Tiendalli en Kenji Gorré verdienen ook hun brood in Wales. Jonathan de Guzman, die het afgelopen twee seizoenen werd gehuurd van Villarreal, keert in principe terug naar Spanje, al wil Swansea wel graag met hem door. (Reon Boeringa)

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.