Emnes wil tegen Cardiff heldenprestatie uit 2010 herhalen

Reacties

Marvin Emnes kan zondag in de derby tegen Cardiff City zijn debuut maken voor Swansea City. De Welshe burenruzie brengt fantastische herinneringen naar boven bij de ex-speler van Sparta Rotterdam.

Emnes wil tegen Cardiff heldenprestatie uit 2010 herhalen

In het seizoen 2010/11 speelde Emnes kort op huurbasis voor Swansea. Een van de zes wedstrijden die hij toen speelde was tegen Cardiff. De Rotterdammer maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, iets wat hem een eeuwige heldenstatus opleverde.

'Ik weet nog dat dat doelpunt me een fantastisch gevoel bezorgde, al drong op dat moment nog niet bij me door hoe belangrijk die derby echt was', aldus Emnes op de clubsite. Pas later, toen hij weer bij Middlesbrough was teruggekeerd, begreep Emnes de volledige impact van zijn doelpunt. 'Elke keer dat ik supporters van Swansea tegenkwam begonnen ze weer over die goal en bedankten ze me.'

'Het zou natuurlijk fantastisch zijn als ik die prestatie zondag nog eens over kan doen', vervolgt Emnes, die zich onlangs tot het einde van het seizoen aan Swansea verbond. Het treffen met Cardiff markeert niet alleen voor Emnes, maar ook voor trainer Garry Monk een bijzonder moment. De 34-jarige Monk was jarenlang speler van The Swans, maar werd deze week (voorlopig) tot opvolger van de ontslagen Michael Laudrup benoemd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.