Laudrup snapt ontslag bij Swansea niet: 'Ik wil uitleg'

Reacties

Michael Laudrup begrijpt niets van zijn ontslag bij Swansea City. De Deense manager eist uitleg van de club en heeft juridisch advies ingewonnen bij trainersvakbond LMA.

Laudrup snapt ontslag bij Swansea niet: 'Ik wil uitleg'

'Ik ben enorm teleurgesteld over mijn ontslag bij Swansea en vooral over de wijze waarop dat is gebeurd. De brief waarin de club mij op de hoogte stelde van hun beslissing was erg summier en bevatte geen enkele reden of uitleg', aldus Laudrup, die dinsdag werd weggestuurd door de nummer twaalf van de Premier League.

'Vanzelfsprekend heb ik mij juridisch laten adviseren door de LMA en heb ik de club een brief geschreven waarin ik om een fatsoenlijke uitleg vraag', vervolgt de teleurgestelde manager. 'De club heeft me bovendien verboden om op het  trainingscomplex te komen, zodat ik geen afscheid kan nemen van de spelers. Daarom doe ik dat nu op deze manier. Ze waren fantastisch.'

Volgens Laudrup kan de twaalfde plaats op de ranglijst niet de aanleiding zijn voor zijn vertrek. 'Natuurlijk waren de resultaten de laatste tijd niet erg goed, maar iedereen kan zien hoe klein de verschillen zijn in de competitie. Bovendien weet ik zeker dat we onze vorm zouden gaan verbeteren', besluit de ex-international, die bij Swansea in ieder geval voorlopig wordt opgevolgd door de pas 34-jarige Garry Monk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.