Laudrup niet langer manager van Swansea City

Reacties

Swansea City en manager Michael Laudrup zijn dinsdagavond in goed overleg uit elkaar gegaan. De Deense oud-international is daardoor niet langer de trainer van Michel Vorm, Dwight Tiendalli, Jonathan De Guzman, Marvin Emnes en voormalig Vitesse-spits Wilfried Bony.

Laudrup niet langer manager van Swansea City

Dat Laudrup zijn nog anderhalf jaar doorlopende contract met The Swans niet uitdient is ronduit opmerkelijk te noemen. De laatste keer dat de Premier League-club uit Wales noodgedwongen afscheid nam van een manager was in 2004, toen Brian Flynn werd ontslagen bij de toenmalige League Two-club. Zijn opvolger Kenny Jackett vertrok in 2007 ook halverwege het seizoen, zij het uit eigen beweging.

Sindsdien scheidden de wegen van Swansea en zijn managers telkens in de zomerstop. Roberto Martínez stapte in 2009 over naar Wigan Athletic, een jaar later koos Paulo Sousa voor de stap naar Leicester City. Twee jaar later kaapte Liverpool de succesvolle Brendan Rodgers weg uit het Liberty Stadium.

Swansea-voorzitter Huw Jenkins stelt op de clubwebsite echter dat hij er geen vertrouwen meer in heeft dat Laudrup en zijn staf het tij nog kunnen keren. Van de laatste acht competitieduels eindigden er liefst zes in een nederlaag. Swansea staat weliswaar nog altijd twaalfde, maar heeft inmiddels slechts vijf punten meer dan hekkensluiter Fulham.

Opmerkelijk genoeg krijgt aanvoerder Garry Monk de eindverantwoordelijkheid tijdens de clash met streekgenoot en degradatiekandidaat Cardiff City van aanstaande zaterdag. De 34-jarige verdediger is al sinds 2004 selectiespeler van The Swans en kwam ook dit seizoen nog één keer in actie in het toernooi om de League Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.