Emnes maakt droomtransfer naar Swansea City

Reacties

Marvin Emnes heeft zijn al zo lang gewenste transfer naar Swansea City te pakken. De aanvaller wordt door de nummer elf van de Premier League voor de rest van het seizoen gehuurd van Middlesbrough.

Emnes maakt droomtransfer naar Swansea City

'Na dit seizoen heeft Swansea een optie tot koop', aldus Emnes tegen Voetbal International. Emnes wordt de vierde Nederlandse speler bij Swansea, waar Dwight Tiendalli, Michel Vorm en Jonathan De Guzman onder contract staan.

'De gesprekken tussen beide clubs liepen al een tijdje. Het was aan-uit-aan-uit. In de loop van vrijdag zijn Middlesbrough en Swansea het eens geworden', vervolgt de trotse aanvaller. 'Dit is heel lekker voor me. Ik moet het nu in de Premier League gaan laten zien. Ik ga zaterdag naar Swansea, dus ik kan dit weekend nog niet debuteren. Volgende week (tegen Cardiff City, red.) kan ik meedoen.'

Het is de tweede keer dat de ex-speler van Sparta Rotterdam de stap maakt. In het seizoen 2010/11 maakte hij tijdens een korte huurperiode bij Swansea, dat toen net als Middlesbrough in het Championship speelde, grote indruk. Sindsdien probeerde Swansea de Rotterdammer verschillende keren in te lijven, maar telkens zonder succes.

Emnes is sinds 2008 speler van Middlesbrough, waarmee hij in 2009 uit de Premier League degradeerde. Dit seizoen maakte de voormalig jeugdinternational een doelpunt in 22 competitieduels namens Boro. (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.