'Supporter' Kaká zegt AC Milan en rugnummer 22 vaarwel

Reacties

De Braziliaan Kaká heeft in Italiaanse media afscheid genomen van AC Milan. Hij laat een hoop vrienden achter in Noord-Italië.

'Supporter' Kaká zegt AC Milan en rugnummer 22 vaarwel

De middenvelder keert op huurbasis terug naar zijn oude club São Paulo, waarna hij verhuist naar het Amerikaanse Orlando City. In 2003 verruilde hij São Paulo al voor de Rossoneri, waarna hij in 2009 naar Real Madrid overstapte. Aan het begin van dit seizoen keerde hij vervolgens terug in Milaan, om daar nu weer te vertrekken.

'Het is een moeilijk moment voor me, hoewel ik terugkeer naar Brazilië en daarna aan een nieuw avontuur in de Verenigde Staten begin', laat Kaká weten. 'Maar mijn band met deze club zal altijd hetzelfde blijven. Ik ben en blijf supporter van AC Milan en laat hier een heleboel vrienden achter. Hopelijk kan ik Adriano Galliani (algemeen directeur van AC Milan, red.) binnenkort feliciteren met het feit dat we kampioen van Italië en Europa zijn.'

Om zijn woorden kracht bij te zetten, liet Kaká weten dat hij het rugnummer waarmee hij bij AC Milan altijd speelde, nooit meer zal dragen. 'Ik speel niet meer met nummer 22. Dat laat ik hier achter als een statement richting de AC Milan-fans. Ik denk dat ik in Brazilië ga spelen met 8, en in Amerika met nummer 10', blikte hij ook alvast vooruit.

Hoewel het afgelopen seizoen voor de Wereldvoetballer van het Jaar van 2007 niet altijd even succesvol was, heeft Kaká geen moment spijt van zijn terugkeer. 'Mijn rentree was belangrijk voor me, op persoonlijk gebied betekende het een belangrijk jaar voor me. Een lastig jaar, maar het was geweldig om de driehonderd wedstrijden en honderd goals in dit shirt te halen. Dit seizoen heeft me veel gegeven, hoewel ik er niet altijd bij hoorde.'

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.