Kaká verruilt AC Milan voor avontuur in Florida

Reacties

Kaká vertrekt bij AC Milan. De Braziliaan is zo goed als rond met Orlando City over een transfer per 1 januari 2015.

Kaká verruilt AC Milan voor avontuur in Florida

Dat bevestigt de club uit Florida middels een korte verklaring op de clubsite: 'Orlando City is in vergevorderde onderhandelingen met Kaká. Als een persoonlijk akkoord met de speler wordt gesloten, arriveert hij op 1 januari 2015, vlak voor ons eerste seizoen in de MLS.'

Orlando speelt op dit moment in de USL Pro, het derde niveau van de Amerikaanse voetbalpiramide. De club verkreeg echter al een licentie voor deelname aan de MLS per begin volgend jaar. Orlando wordt de eerste club uit Florida op het hoogste niveau.

Zijn bestemming komt als een verrassing, maar het vertrek van Kaká bij Milan zat er al even aan te komen. De 32-jarige aanvaller beleefde een teleurstellend seizoen in Italië. Doordat Milan zich niet voor de Champions League plaatste, kon Kaká door een speciale clausule in zijn contract transfervrij vertrekken. Van die mogelijkheid maakt hij dus per 1 januari gebruik. De eerste helft van het komende seizoen werkt hij, zoals het er nu naar uitziet, gewoon af bij Milan.

Milan nam Kaká vorige zomer over van Real Madrid, waar zijn carrière door een combinatie van blessureleed en het gebrek aan vertrouwen van diverse trainers in het slop raakte. Zijn hoogtijdagen beleefde Kaká tussen 2003 en 2009 bij de Rossoneri, waarmee hij een keer kampioen werd en een keer de Champions League won.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.