Kaká maakt honderdste doelpunt in het shirt van AC Milan

Reacties

Kaká heeft zijn honderdste doelpunt in het shirt van AC Milan gemaakt. De Braziliaanse aanvaller was verantwoordelijk voor de 1-0 tegen Atalanta Bergamo. Enige tijd later tekende hij ook voor de 2-0.

Kaká maakt honderdste doelpunt in het shirt van AC Milan

Voor zijn honderd en één doelpunten - in alle competities - had Kaká 286 wedstrijden nodig. In 205 wedstrijden in de Serie A was hij goed voor 75 treffers. In de Champions League maakte hij 24 doelpunten. Ook scoorde hij in de strijd om de Europese Super Cup en op het WK voor clubteams.

Kaká (31) is de tiende Rossonero die tot meer dan honderd doelpunten komt. Onder anderen Marco van Basten en Filippo Inzaghi gingen hem voor. Op die lijst is hij de enige speler die momenteel nog uitkomt voor AC Milan.

In 2003 brak Kaká door bij AC Milan. In zijn debuutseizoen was hij meteen goed voor tien doelpunten. Zes jaar later tekende hij bij Real Madrid. In de Spaanse hoofdstad maakte hij in drie seizoenen 29 doelpunten. In de zomer van 2013 keerde hij terug bij 'zijn' AC Milan. Dit seizoen scoorde hij zes keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.