Arsenal-fans woest op Fabregas, succeswens Kaká

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Arsenal-fans woest op Fabregas, succeswens Kaká

• De transfer van Cesc Fabregas van Barcelona naar Chelsea heeft tot woedende reacties geleid bij supporters van Arsenal. Fabregas speelde tussen 2003 en 2011 voor The Gunners en verklaarde toentertijd in Engeland nooit voor een andere club dan Arsenal te zullen spelen. Die belofte was echter niets waard, zo blijkt nu. Deze supporter van Arsenal laat op wel heel rigoureuze wijze zijn afkeer van Fabregas blijken.

'Jullie kunnen het jongens. Ik zeg het met zelfverzekerdheid en trots. Sommige mensen zijn sceptisch over onze kansen, maar met een positieve sfeer is alles mogelijk. We zijn niet de favorieten, maar dat waren we ook niet in 1982 en in 2006 en toen pakten we de beker. Na de Champions League te hebben gewonnen met Real Madrid, hoop ik Italië wereldkampioen te zien worden als supporter. Dan zou mijn seizoen perfect zijn.'
Carlo Ancelotti schrijft een open brief aan de Italiaanse selectie, die zaterdag zijn eerste WK-duel afwerkt. Engeland is dan de tegenstander.

Kaká werd door Felipe Scolari niet geselecteerd voor de Braziliaanse WK-selectie, maar de spelmaker van AC Milan is niet rancuneus. Getooid in groen geel wenste hij vlak voor het begin van het duel Neymar veel succes.

• Wie ze precies is, of wat ze exact doet: geen idee. We weten alleen dat ze fan is van Portugal, Cristiano Ronaldo in het bijzonder, weinig kleren aan heeft en met een microfoon mag rondlopen.

• Of hij er tijdens een wedstrijd dit WK daadwerkelijk iets aan heeft, valt zeer te betwijfelen. Maar op het trainingsveld ziet dit trucje van de Franse verdediger Mamadou Sakho er leuk uit.

• Ze hebben vertrouwen in Oranje tijdens het aakomende WK, voormalig-internationals Bert Konterman, Erik Meijer en de broers Richard en Rob Witschge. Sterker nog, Konterman denkt 'dat de wedstrijd tegen Spanje het makkelijkst is.' Tja...

• Normaal gesproken vinden spelers het niet echt tof als het trainingsveld bestormd wordt door fans, maar Lionel Messi had woensdag de tijd van zijn leven. Niet vanwege de eerste fan die hem om zijn nek vloog (en uiteindelijk een trainingsjack van de Argentijnse ster kreeg), maar vanwege de tweede. Hij was er namelijk heilig van overtuigd dat hij 'belaagd' werd door Ronaldinho, de Braziliaan met wie hij nog samenspeelde bij Barcelona. Het was in werkelijkheid Robinson Oliveira, een man die inderdaad sprekend lijkt op de voormalig Braziliaans vedette.

'De wereld weet dat jullie de beste zijn. Vertrouw op je talent en laat je voeten spreken. Herhaal de grote daden van het verleden waarin we vijf WK’s wonnen'
• De Braziliaanse president Dilma Rousseff heeft middels een brief aan de nationale ploeg de druk nog maar eens wat opgevoerd.

'Dit is een complete ommezwaai in de spelopvatting en het is voor het eerst dat ik van deze plannen hoor. Het komt niet overeen met hoe wij voetbal zien; een snelle sport met veel beweging'
• Leuk idee van Sepp Blatter, om videoscheidsrechters in te voeren in het voetbal. Maar de internationale spelregelcommissie IFAB laat bij monde van Stewart Regan al weten dat het er wat hen betreft niet van gaat komen.

• De Franse spelers konden er wel om lachen, bondscoach Didier Deschamps absoluut niet. Tijdens een training van de Franse ploeg vloog er een zogenaamde drone, een onbemande vliegende camera, over het veld. Deschamps is als de dood dat die afkomstig was van tegenstanders, of zelfs Franse media, die wilden spioneren bij de geheime oefensessie. Deschamps wil nu dat er een onderzoek naar de drone komt.

• De Nederlandse spelers maakten afgelopen week op de training indruk met hun schitterende vrije trappen, maar Mario Balotelli liet zien dat hij er ook wel wat van kan.

'Winnen van Brazilië in de finale zou aanvoelen als een orgasme. En Pelé? Die moet terug naar het museum'
• De Argentijnse ex-vedette Maradona is nooit te beroerd om een paar gepeperde uitspraken te doen.

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.