Kaká keert na elf jaar tijdelijk terug bij São Paulo

Reacties

AC Milan heeft bekendgemaakt dat Kaká de club verlaat. De 32-jarige Braziliaan is via zijn oude club São Paulo op weg naar Orlando City.

Kaká keert na elf jaar tijdelijk terug bij São Paulo

In 2003 maakte Kaká de overstap van São Paulo naar AC Milan en al snel groeide de spelmaker uit tot een vaste waarde. In 2007 werd hij verkozen tot Wereldvoetballer van het Jaar. Twee jaar later betaalde Real Madrid liefst 65 miljoen euro voor Kaká, maar in de Spaanse hoofdstad haalde hij zelden zijn Milan-niveau.

Na vier seizoenen keerde de 87-voudig international terug bij de Rossoneri, maar een groot succes werd dat niet. Wel slaagde hij er begin dit jaar in om de barrière van honderd doelpunten namens AC Milan te slechten. Een half jaar later maakt de club echter bekend dat Kaká transfervrij vertrekt.

Orlando City is waarschijnlijk zijn nieuwe werkgever. In 2015 debuteert die club in de Major League Soccer, waardoor Kaká tot die tijd verhuurd wordt aan São Paulo. Namens zijn oude liefde liet vice-voorzitter Ataide Gil Guerreiro weten dat er een akkoord is. 'Na zestig dagen onderhandelen hebben we een overeenkomst bereikt, al is het nog niet officieel.'

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.