Superinvaller Mertens overtreft Bendtner met bliksemgoal

Reacties

Gouden wissels zijn in de geschiedenis van het voetbal vaak genoeg doorgevoerd, maar zo goed als woensdagavond in Napels pakte een wijziging zelden uit.

Superinvaller Mertens overtreft Bendtner met bliksemgoal

Napoli-trainer Maurizio Sarri haalde in het bekerduel met Juventus na een uur spelen man in vorm Dries Mertens van de bank, tien seconden later was het raak voor de Belg.

Het is onduidelijk of Mertens de snelst scorende invaller aller tijden is. In 2007 presteerde Nicklas Bendtner in het shirt van Arsenal in elk geval iets soortgelijks, hij zorgde voor de winnende 2-1 in de Premier League-wedstrijd tegen aartsrivaal Tottenham Hotspur. De Deen trof na elf seconden doel, waarmee hij er iets langer over deed dan Mertens.

Bij een 1-2 achterstand besloot Sarri zijn troef in de vorm van Mertens in te brengen. Hoewel de rechtspoot in de competitie clubtopscorer is met twintig treffers, zat de oud-speler van AGOVV Apeldoorn, FC Utrecht en PSV op de bank. In het bekertoernooi stond Mertens nog droog, maar daar kwam tegen Juventus bliksemsnel verandering in.

De beelden bewijzen het verhaal. Na een uur speeltijd gaf Mertens teamgenoot Arek Milik nog even een hand, voordat hij het veld definitief opstapte. De Belg nam zijn plek in, zeven seconden later veranderde zijn houding. De aanvaller rook zijn kans, zette vol druk op Juventus-doelman Neto en profiteerde van een komische fout. De Braziliaan vergat onder de druk een terugspeelbal aan te nemen en tien seconden na de invalbeurt van Mertens werd het 2-2.

Het leverde een spannendere wedstrijd op, maar ondanks de 3-2 van Lorenzo Insigne, die niet veel later volgde, werd Napoli uitgeschakeld in het bekertoernooi. Trainer Sarri was trots op zijn manschappen, ondanks de uitschakeling. 'We speelden geweldig. We scoren gewoon drie keer tegen een ploeg die normaal gesproken niets tot weinig tegen krijgt. Het is positief om te zien dat we het kwaliteitsverschil met Juventus verkleinen', stelt Sarri tegenover Rai Sport.

Higuaín
Ook Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis zag dat de ploegen op het gebied van kwaliteit naar elkaar toe groeien, alhoewel één speler het verschil maakte bij Juventus. 'Higuaín speelde zoals ik hem ook de laatste dertig wedstrijden van het vorige seizoen zag spelen.' In het afgelopen seizoen maakte de Argentijnse spits in het shirt van Napoli maar liefst 36 doelpunten in de Serie A, waarna hij voor negentig miljoen euro de gevoelige overstap naar Turijn maakte.

'Hij is een geweldige spits. Als hij eenmaal in vorm raakt, is hij een speler die het verschil kan maken.' In Napels scoorde de spits twee keer, in de heenwedstrijd was Higuaín in een 3-1 zege ook al goed voor een doelpunt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.