Juventus komt goed weg tegen ontketend Napoli

Juventus heeft met grote moeite een punt behaald in de kraker tegen Napoli, dat diverse kansen op de zege liet liggen: 1-1.

Juventus kwam al in de negende minuut op voorsprong via Sami Khedira, die afrondde na een combinatie met Miralem Pjanic. Daarmee legde de koploper het thuispubliek, dat furieus tekeerging tegen de afgelopen zomer vertrokken Gonzalo Higuaín, tenminste voor even het zwijgen op.

Want nadien werd naarmate de eerste helft vorderde Napoli steeds sterker. Dries Mertens schoot vanaf de rand van de zestien naast en Lorenzo Insigne was tot twee keer toe gevaarlijk. De gelijkmaker hing ook na rust in de lucht. Een goal van José Callejón werd nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar in de 61ste minuut was het alsnog raak. Na een subtiel balletje van Mertens krulde Marek Hamsik de bal in de kruising. Vier minuten later kwam Juve goed weg, toen Mertens de bal uit lastige hoek tegen de paal schoot.

Het was ook daarna het felle en ontketende Napoli dat aanspraak maakte op de zege, maar Juventus bleef met de nodige moeite op de been. Daardoor houdt De Oude Dame een voorsprong van tien punten op Napoli, terwijl de voorsprong op nummer twee AS Roma met zes punten ook aanzienlijk blijft. Overigens treffen beide partijen elkaar woensdag alweer in Napels, als de return in de halve finale van het toernooi om de Coppa Italia op het programma staat. Juve won het heenduel in 3-1.

Pescara - AC Milan 1-1
Milan kwam in de twaalfde minuut op achterstand door een enorme fout van de bewierookte Gianluigi Donnarumma. De jonge doelman verkeek zich volledig op een terugspeelbal van Gabriel Paletta, waardoor de bal over zijn voet in het lege doel stuiterde. Milan voorkwam een nederlaag tegen de degradatiekandidaat door een treffer van Mario Pasalic van dichtbij.