Dzeko schiet Totti uit recordboeken AS Roma

AS Roma heeft geen fout gemaakt in de jacht op koploper Juventus. De ploeg van trainer Luciano Spalletti won thuis eenvoudig van Empoli: 2-0.

Edin Dzeko was weer eens de grote man aan de kant van de Giallorossi. Ook tegen Empoli maakte hij het verschil. In de twaalfde minuut werkte hij van dichtbij binnen na doorkoppen van Antonio Rüdiger en elf minuten na rust stelde Mohamed Salah de Bosniër in staat zijn tweede doelpunt van de avond te maken.

De 31-jarige spits is dit seizoen nauwelijks af te stoppen. Voorafgaand aan het duel van zaterdag was Dzeko al 21 keer trefzeker in de Serie A, maar door zijn twee doelpunten tegen Empoli mag hij zich topscorer van de Serie A noemen. Hij passeerde Andrea Belotti van Torino, die 22 keer scoorde.

In totaal staat Dzeko dit seizoen op 33 treffers in alle competities. Nooit eerder was een speler van AS Roma in één seizoen zo vaak trefzeker. Tot zaterdag stond het record op 32 doelpunten door Francesco Totti in het seizoen 2006/07. Het record leverde Dzeko een publiekswissel op. In de 73ste minuut werd hij vervangen door Totti.

Het bleef uiteindelijk 2-0 in Stadio Olimpico, waardoor AS Roma - waar Kevin Strootman vanwege een schorsing ontbrak - nu 68 punten heeft na dertig duels. De nummer twee heeft vijf punten achterstand op koploper Juventus, dat zondag op bezoek gaat bij nummer drie Napoli. Lazio, dat eerder op de dag met 1-2 won bij Sassuolo, is de nummer vier in Italië.