Champions League-droom De Vrij en Hoedt blijft in leven

Reacties

Lazio heeft op bezoek bij Sassuolo een belangrijke 1-2 overwinning geboekt. De ploeg van Stefan de Vrij en Wesley Hoedt verhoogt daarmee de druk op de topdrie van de Serie A.

Champions League-droom De Vrij en Hoedt blijft in leven

Het Nederlandse duo begon, net als voor de interlandbreak, gewoon in de basis bij de Romeinen. De Vrij, die de duels van het Nederlands elftal met Bulgarije en Italië aan zich voor bij moest laten gaan, was fit genoeg om te starten. Ondanks het meespelen van het vertrouwde centrale duo kende Lazio een valse start.

Sassuolo-spits Domenico Berardi mocht in de 26ste minuut aanleggen vanaf de strafschopstip en faalde niet: 1-0. Het antwoord van de bezoekers kwam een kwartier later. Clubtopscorer Ciro Immobile trof doel op aangeven van Felipe Anderson. Na een uur greep trainer Simone Inzaghi in door de offensiever ingestelde Jordan Lukaku in te brengen voor Hoedt. Dankzij een bizar eigen doelpunt van Andrea Consigli gingen de bezoekers er vervolgens alsnog met de zege vandoor: 1-2.

Het gat met de topdrie, de plaatsen die rechtgeven op al dan niet directe plaatsing voor de Champions League, slinkt door die overwinning naar drie punten. Nummer drie Napoli wacht zondagavond bovendien een loodzware ontmoeting met Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.