Dries Mertens juichend op weg naar de uitgang?

Reacties

VI-redacteur Reon Boeringa schrijft richting de Serie A-kraker Napoli - Juventus over de toekomst van Dries Mertens, wiens contract volgend jaar afloopt.

Dries Mertens juichend op weg naar de uitgang?

Twee weken geleden kreeg ik een berichtje van een verontruste Napolitaan. 'Weten jullie bij in Nederland iets over de toekomst van Dries Mertens? Ik weet niet meer wat ik moet geloven, de kranten schrijven dat hij vertrekt. Het zou verschrikkelijk zijn als hij dat doet.'

Al maanden houdt de toekomst van Mertens supporters van Napoli in zijn greep. Vorig seizoen al begonnen de gesprekken over een nieuw contract al. Beide partijen leken er wel uit te komen. Mertens ging richting de dertig en zag wel brood in het langjarige miljoenencontract dat Napoli hem bood. Het zat de Belg niet helemaal lekker dat hij vaak op de bank moest beginnen, maar gerekend over alle competities kwam hij elk seizoen toch wel tot ruim dertig wedstrijden. Bovendien beviel het leven in Zuid-Italië hem geweldig.

De contractverlenging leek een kwestie van tijd. Maar toen begon het seizoen 2016/17. Al snel raakte met Arek Milik de vaste spits van Napoli geblesseerd. Diens stand-in Manolo Gabbiadini zakte door het ijs, waarna trainer Maurizio Sarri eind vorig jaar besloot te experimenteren met Mertens in de punt. De kleine Belg begon als een gek te scoren en is daar tot op de dag van vandaag niet mee opgehouden. Mertens is populairder dan ooit, maar dat heeft ook een keerzijde.

Mertens ligt ineens namelijk dusdanig goed in de markt, dat hij het voorstel waar hij en Napoli het in hoofdlijnen al over eens waren heeft verworpen. Napoli heeft de Belg inmiddels een verbeterd voorstel gedaan, ter waarde van tweeënhalf miljoen per jaar. Ook dat vindt het kamp-Mertens nog niet genoeg. Voor minder dan drie miljoen euro per seizoen zet de ex-speler van PSV, FC Utrecht en AGOVV Apeldoorn zijn handtekening niet. Het is een houding die hij zich kan permitteren gezien de belangstelling van onder meer Internazionale, Manchester United en clubs uit China.

Twintig doelpunten heeft Mertens al gemaakt. Nog eentje en hij heeft zijn persoonlijk record uit het seizoen 2011/12 bij PSV geëvenaard. Geen wedstrijd zo mooi om die te maken als de kraker tegen Juventus van zondagavond 20.45 uur. Maar de wetenschap dat met elke goal de kans toeneemt dat Mertens volgend seizoen voor een andere club speelt, neemt steeds meer bezit van de Napoli-fans. De Belg maakt daarmee doelpunten met een dubbele bodem.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.