Strootman geeft Roma meer marge in strijd om CL-ticket

Kevin Strootman heeft een kostbare overwinning van AS Roma op Pescara (1-4) ingeleid. Door de winst vergrootte Roma de voorsprong op Napoli in de strijd om de tweede plek en daarmee een Champions League-ticket.

Roma had in de eerste helft verrassend veel moeite om de score te openen tegen Pescara, waar ex-Roma-trainer Zdenek Zeman de leiding heeft. Mohamed Salah leek zijn ploeg al na twee minuten op voorsprong te zetten, maar zijn goal werd afgekeurd omdat de rechtsbuiten volgens het arbitrale trio buitenspel stond. Het dominante spel van de ploeg van trainer Luciano Spalletti werd pas vlak voor rust beloond met een doelpunt.

Het was Strootman die vrij kon inschieten nadat hij vanaf links door Stephan El Shaarawy was bediend. Pescara had de aftrap pas net verzorgd toen Radja Nainggolan de score uitbreidde. Na een uitbraak van Salah vanaf rechts kwam de bal via Edin Dzeko voor de voeten van de Belg, die te midden van vijf Pescara-verdedigers de ruimte kreeg om binnen te schieten.

Kort na rust zette Salah met een geplaatst schot de 0-3 op het scorebord, om later ook nog de 0-4 binnen te werken. In de slotfase maakte Ahmad Benali de eretreffer namens Pescara: 1-4.

AS Roma, dat acht punten achterstaat op koploper Juventus, doet goede zaken in de strijd om de tweede plek en daarmee directe kwalificatie voor de Champions League. Concurrent Napoli speelde zondag gelijk tegen Sassuolo (2-2) en staat nu op vier punten achterstand. Voor Pescara is degradatie onafwendbaar. Met nog vijf speelrondes te gaan staat de ploeg uit midden-Italië op vijftien punten van de zeventiende plek, die veiligheid biedt.