Titel bijna binnen voor Juve dankzij Higuaín, mijlpaal Totti

Juventus is verder uitgelopen in de Serie A. De club uit Turijn won bij hekkensluiter Pescara en zag nummer twee AS Roma punten morsen.

Pescara - Juventus 0-2
Na de 3-0 overwinning in de Champions League tegen Barcelona van dinsdag gaf Massimiliano Allegri een aantal spelers rust in het duel met Pescara. Leonardo Bonucci was geschorst, maar belangrijke spelers als Paulo Dybala, Mario Mandzukic en Gonzalo Higuaín moesten wel opdraven in het duel met de hekkensluiter van trainer Zdenek Zeman.

Higuaín bewees in de eerste helft opnieuw in bloedvorm te verkeren. De Argentijnse aanvaller opende in de 21ste minuut de score na een assist van Juan Cuadrado. Het eerste doelpunt tegen Pescara was alweer de tweehonderdste Europese competitietreffer van El Pipita. De scherpschutter maakte er 107 voor Real Madrid in de Primera División en 93 in de Serie A, waarvan 71 voor Napoli en 22 voor Juventus.

Nog voor de rust maakte Higuaín ook zijn tweede doelpunt van de middag en zijn 23ste competitietreffer namens De Oude Dame, waarmee hij de eindstand van 0-2 neerzette. Mede-aanvaller Dybala haalde het einde van de wedstrijd overigens niet; hij viel na minder dan een uur uit met enkelklachten. Juventus zag nummer twee AS Roma punten verspelen, waardoor een nieuw kampioenschap in de Serie A een kwestie van tijd lijkt. Met nog zes duels te spelen bedraagt het gat tussen beide ploegen acht punten. Woensdag wacht voor Juve de return in de Champions League in Camp Nou. Verwacht wordt dat Dybala, die in de heenwedstrijd twee keer scoorde, er dan weer bij is.

AS Roma - Atalanta Bergamo 1-1
De thuisclub, waar Kevin Strootman in de basis begon, ontsnapte al vroeg in de wedstrijd aan een achterstand. Een inzet van Hans Hateboer ging in de zesde minuut via Kostas Manolas en Antonio Rüdiger naast. Halverwege de eerste helft was het alsnog raak voor de bezoekers. Jasmin Kurtic schoot op aangeven van Andrea Conti raak.

Vijf minuten na rust kwam AS Roma op gelijke hoogte via Edin Dzeko, die daarmee voor de 25ste keer dit seizoen trefzeker was in de Serie A. Niet veel later was Radja Nainggolan dicht bij 2-1, maar het schot van de Belgische middenvelder belandde tegen de lat. Het bleef 1-1 in Stadio Olimpico, waardoor Juventus verder uit zicht raakte.

Francesco Totti kwam bij de thuisclub voor de 615de keer binnen de lijnen in competitieverband, waardoor hij op gelijke hoogte kwam met Javier Zanetti als speler met de meeste Serie A-duels.

Genoa - Lazio 2-2
Wesley Hoedt en Stefan de Vrij hadden een basisplaats bij Lazio, dat in de tiende minuut een tegenvaller te verwerken kreeg. Giovanni Simeone, de zoon van Atlético Madrid-trainer Diego, zorgde voor 1-0. Op slag van rust kwamen de Romeinen op gelijke hoogte via Lucas Biglia, die in twee instanties een strafschop benutte.

Een oude bekende van Lazio zorgde voor een nieuwe voorsprong van Genoa. Goran Pandev, in de periode 2004-09 speler van de Biancocelesti, maakte er in de 78ste minuut 2-1 van. Maar de bezoekers toonden veerkracht. Invaller Luis Alberto bepaalde de eindstand in de extra speeltijd op 2-2.