Milan begint Chinees tijdperk met Houdini-act tegen Inter

AC Milan is tegen Internazionale met de schrik vrijgekomen in de eerste wedstrijd sinds de Chinese overname. De achtervolging van de Rossoneri leidde in de laatste minuut van de extra tijd tot een goal van Cristián Zapata, die de eindstand bij de derby op 2-2 bepaalde.

Na het afronden van de overname afgelopen donderdag was de Chinese invloed bij de Derby della Madonnina nooit eerder zo groot geweest. Yonghong Li, de nieuwe eigenaar van Milan, had amper tijd de tijd gehad om er eens goed voor te gaan zitten of het was al raak voor zijn ploeg. De belegering van het Inter-doel in de eerste minuut eindigde met een poging van Carlos Bacca, die de bal de tribune inschoot. Ruim tien minuten later was Milan opnieuw dicht bij de voorsprong. Dit keer raakte Gerard Deulofeu de paal.

Nadat Milan de toon had gezet, nam Inter vanuit het niets de leiding in het duel tussen de subtoppers. Roberto Gagliardini verstuurde een prachtige dieptepass richting Candreva, die Gianluigi Donnarumma verraste door niet terug te kappen, maar juist direct te schieten: 1-0.

Tijd om te herstellen van die dreun kreeg Milan amper in Stadio Giuseppe Meazza. Nog voor rust nam Inter namelijk meer afstand, met dank aan Ivan Perisic en Icardi. De spits gaf de bal met zijn borst aan zijn Kroatische collega mee, waarna Perisic de achterlijn haalde. De flankspeler gaf perfect voor en Icardi liep de bal binnen. De 2-0 betekende voor de Inter-captain al zijn 21ste doelpunt van het seizoen in de Serie A.

Vincenzo Montella probeerde de ommekeer in de tweede helft vorm te geven met wissels. Met Manuel Locatelli kwam er een vormgever binnen de lijnen en met Gianluca Lapadula volgde een extra spits. Grote problemen leverde dat Inter lange tijd niet op. Wel was het schrikken voor de Nerazzurri toen Samir Handanovic na een duel met Carlos Bacca de bal losliet, maar dat liep met een sisser af. Pas in de 83ste minuut was het wel raak voor Milan, dat terugkwam via Alessio Romagnoli. De verdediger werkte de bal uit een voorzet van Suso bij de eerste paal via Miranda binnen.

De aansluitingstreffer luidde een zinderende slotfase in. Inter verdedigde met man en macht en dat leek lange tijd genoeg. Jonathan Biabiany liet in de extra tijd nog na de genadeklap uit te delen en dat werd Inter fataal in de 97ste minuut. Bij laatste poging van Milan was het raak. Zapata scoorde bij de tweede paal met zijn scheenbeen. Doellijntechnologie gaf uitsluitsel: de bal was over de lijn.

Door de gelijkmaker in extremis blijft Milan zesde in de Serie A. Inter volgt op plek zeven, met een achterstand van twee punten op de stadgenoot.