Berlusconi geeft Milan eindelijk door aan Chinezen

Reacties

AC Milan is definitief in Chinese handen. Silvio Berlusconi heeft de Italiaanse club overgedaan aan Sino-Europe Sports Investment Management Changxing, dat beloofd heeft de komende drie jaar 350 miljoen euro te investeren.

Berlusconi geeft Milan eindelijk door aan Chinezen

Sino-Europe Sports, dat wordt geleid door Yonghong Li, betaalt 740 miljoen euro voor de Italiaanse topclub en krijgt 99,93 procent van de aandelen in handen. De overname ging niet zonder slag of stoot. Medio 2016 bereikten beide partijen een akkoord, maar in maart wees Berlusconi, die via zijn investeringsmaatschappij Fininvest de controle had over Milan, een verlaagd bod van Sino-Europe Sports af.  

Eerder kwamen er berichten naar buiten dat het Chinese consortium tijdens de onderhandelingen gebruik zou hebben gemaakt van vervalste bankgegevens om de liquiditeit aan te tonen. Dit werd later de kop ingedrukt.

Nu de handtekeningen op papier staan komt er een einde aan de regeringsperiode van Berlusconi, die sinds 1986 eigenaar was van Milan. Onder zijn bewind vierde de club acht kampioenschappen en vijf Champions League-titels. Ook zijn rechterhand Adriano Galliani, die werkzaam was als vicepresident en algemeen directeur, zal aftreden. Vorig jaar belandde aartsrivaal Internazionale ook al in Chinese handen.

De nieuwe eigenaar van Milan wil de club, die in 2011 voor het laatst de landstitel veroverde, terugbrengen naar de top van het wereldwijde voetbal. 'Ik dank Berlusconi en Fininvest voor hun vertrouwen en alle Milan-fans over de hele wereld voor hun geduld', vertelt Li aan Sports 163. 'AC Milan is een wereldberoemde club met een glorieuze geschiedenis. We hebben een belangrijke stap gezet in de weg naar herstel en voor de toekomst kunnen we beloven dat we deze legendarische club terugbrengen naar de top van het wereldwijde voetbal.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.