Milik redt punt voor Napoli met eerste goal na terugkeer

Napoli is op bezoek bij Sassuolo blijven steken op een 2-2 gelijkspel. De Napolitanen zagen Arek Milik nog wel een nederlaag voorkomen, maar lieten toch dure punten liggen in de strijd om een toptweeklassering. Alleen die twee plaatsen geven dit seizoen nog recht op directe plaatsing voor de Champions League.

Na een doelpuntloze eerste helft opende Napoli kort na rust de score. Voormalig PSV-aanvaller Dries Mertens deed dat met een kopbal, niet bepaald zijn handelsmerk. José Callejón was de aangever en werd op zijn beurt weggestuurd door Marek Hamsik. Het was voor Mertens al zijn 22ste competitiegoal van het seizoen en zijn 28ste in alle verbanden.

Lang had de thuisploeg niet nodig om op gelijke hoogte te komen. Domenico Berardi profiteerde immers van een flinke fout van Hamsik. De Slowaak wilde terugkoppen, maar zag de aanvaller over het hoofd. Tien minuten voor tijd kwam Sassuolo zelfs op 2-1. Napoli-goalie Pepe Reina hield de gastheren aanvankelijk nog van scoren af, maar moest bij de rebound van Luca Mazzitelli toch capituleren.

Met Milik in de slotfase als invaller in de gelederen zette Napoli aan voor een slotoffensief. De Pool deed uiteindelijk waar hij voor gebracht was. Bij een klutssituatie was hij attent en tikte hij de 2-2 binnen. Het was voor Milik zijn eerste goal sinds september, mede door zijn zware kniekwetsuur had hij immers al 207 dagen niet gescoord.

Bij die gelijke stand bleef het ondanks Napolitaanse smeekbedes voor een strafschop. De arbiter was evenwel onverbiddelijk. Daardoor laat Napoli na nummer twee AS Roma te passeren. De achterstand is nog een punt, terwijl de Romeinen maandag nog in actie komen tegen Pescara.