Mertens zet topproductie door en evenaart record uit PSV-tijd

Napoli loopt na een overwinning op Udinese (3-0) in op concurrent AS Roma. Dries Mertens leidde de zege van zijn ploeg in met zijn 21ste competitiegoal, waarmee hij een persoonlijk record evenaart.

Met goed combinatiespel nam Napoli vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief. Udinese-doelman Orestis Karnezis moest zijn best doen om onder anderen Mertens en José Callejón van het scoren af te houden. Dat lukte hem; de eerste helft voltrok zich zonder doelpunten.

Twee minuten na rust opende Mertens alsnog de score. De voormalige aanvaller van AGOVV, FC Utrecht en PSV liet zich zakken op het randje van buitenspel, werd daarna de diepte ingestuurd en schoof de bal in de hoek van het doel. Mertens tekende zo voor zijn 21ste competitiedoelpunt, een evenaring van een persoonlijke record dat hij in het seizoen 2011/12 neerzette bij PSV.

Een kwartier later breidde middenvelder Allan de stand uit met een doelpunt tegen zijn oude ploeg. Callejón maakte er vervolgens, in zijn tweehonderdste wedstrijd voor Napoli, ook nog 3-0 van nadat hij een afvallende bal in de lange hoek schoot. Arek Milik viel tien minuten voor tijd in voor Mertens. De Poolse spits krijgt zondag zijn afscheid bij Ajax, voorafgaand aan het duel met SC Heerenveen.

Door de winst op Udinese profiteert Napoli, dat derde staat, maximaal van het puntenverlies van AS Roma. Die ploeg staat tweede en speelde eerder op de zaterdag gelijk tegen Atalanta Bergamo (1-1). Het verschil tussen beide ploegen, die strijden om de tweede plek en daarmee directe Champions League-kwalificatie, bedraagt nu twee punten.