Napoli deelt Hoedt en Lazio dreun uit in strijd om CL-tickets

Reacties

Napoli heeft het Lazio van Stefan de Vrij en Wesley Hoedt zondagavond op een dure nederlaag getrakteerd in de strijd om de Italiaanse Champions League-tickets. De ploeg van trainer Maurizio Sarri was te sterk voor de Romeinen: 0-3.

Napoli deelt Hoedt en Lazio dreun uit in strijd om CL-tickets

De wedstrijd in Stadio Olimpico was een rechtstreeks duel om de derde plaats, die rechtgeeft op het spelen van voorronde Champions League. Het verschil tussen nummer drie Napoli en nummer vier Lazio bedroeg voorafgaand aan de ontmoeting vier punten en dus was het voor de thuisploeg de ideale gelegenheid om het gat grotendeels te dichten. Via Sergej Milinkovic-Savic waren de gastheren in de beginfase gevaarlijk, maar daarna was het de beurt aan Napoli.

Aanvoerder Marek Hamsik kwam goed door en bood José Callejón een niet te missen kans. De Spanjaard bekroonde zijn 200ste duel voor Napoli door de openinstreffer bij de tweede paal binnen te tikken. Vijf minuten na rust was het Lorenzo Insigne die de volgende klap uitdeelde door de bal onder Lazio-doelman Thomas Strakosha door te volleren.

Een minuut na die 0-2 greep Lazio-trainer Simone Inzaghi in met een dubbele wissel. Het betekende de entree van Wesley Hoedt, die meteen zijn stempel drukte met een aantal uitstekende verdedigende acties ten opzichte van onder anderen Dries Mertens. Aan de andere kant zette Lazio flink aan, maar de Romeinen kregen de aansluitingstreffer er niet in. In plaats daarvan zorgde Insigne voor het slotakkoord: 0-3.

Hoedt en de door een blessure absente Stefan de Vrij zien de Champions League daarom uit het zicht verdwijnen. Het verschil met nummer drie Napoli is met zeven wedstrijden te gaan nu zeven punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.