De Vrij en Lazio voorkomen bekerwonder Strootman

Stefan de Vrij heeft met Lazio een einde gemaakt aan het bekeravontuur van Kevin Strootman en AS Roma. Na de 2-0 zege in de heenwedstrijd kon Lazio zich dinsdagavond in Stadio Olimpico een 3-2 nederlaag permitteren om de finale van het toernooi om de Coppa Italia te bereiken.

Door de bekeruitschakeling van AS Roma zijn de pijlen meer dan ooit gericht op Luciano Spalletti. De coach zei begin deze maand dat hij verplicht is te vertrekken als zijn ploeg dit seizoen geen prijs pakt. AS Roma werd na die gedurfde uitspraak door Olympique Lyon uitgeschakeld in de achtste finale van de Europa League. Nu ook het winnen van de beker niet meer tot de opties behoort, blijft alleen de landstitel nog over voor Roma. De nummer twee in de Serie A moet dan wel een gat van zes punten met koploper Juventus dichten.

Ondanks het slechte perspectief uit de heenwedstrijd hoopte AS Roma nog op een bekerwonder in eigen stadion, maar het trof met Lazio een ploeg die al sinds 28 januari geen wedstrijd meer had verloren. De ploeg van trainer Simone Inzaghi kwam ook op voorsprong in Rome. Doelman Alisson redde na 37 minuten eerst nog goed op een inzet van Ciro Immobile, maar Sergej Milinkovic-Savic stond op de juiste plek om de rebound binnen te werken.

Immobile
Stephan El Shaarawy zorgde vlak voor rust nog wel voor de 1-1, maar dat leek in eerste instantie niet meer dan een doekje voor het bloeden. Na 56 minuten zorgde Ciro Immobile namelijk voor de 1-2 namens Lazio, waar Wesley Hoedt de hele tweede helft meespeelde. De spits mocht alleen aflopen op doelman Alisson en faalde niet in de afronding.

Mohamed Salah bracht de spanning nog wel even terug in de wedstrijd door zowel in de 66ste als de negentigste minuut te scoren. Roma pakte daardoor wel de zege, maar kwam alsnog twee doelpunten tekort voor een finaleplek en kan zich nu volledig richten op de competitie. Lazio mag zich opmaken voor een kraker in de finale op vrijdag 2 juni tegen Napoli of Juventus. De heenwedstrijd van dat tweeluik eindigde in een 3-1 zege voor De Oude Dame.