Milik krijgt zondag afscheid in De Arena

Reacties

Ajax neemt zondag voorafgaand aan het competitieduel met SC Heerenveen afscheid van Arek Milik. De Poolse spits verkaste afgelopen zomer naar Napoli.

Milik krijgt zondag afscheid in De Arena

Milik kwam in de zomer van 2014 op huurbasis van Bayer Leverkusen over naar Ajax. Een jaar later namen de Amsterdammers de Poolse aanvaller definitief over. In totaal kwam Milik tot 76 officiële duels en maakte hij daarin 47 goals voor Ajax.

Afgelopen zomer kreeg Milik de beloning voor die goals. Napoli nam hem voor liefst 32 miljoen euro over van Ajax, waarmee hij de Amsterdammers een flinke financiële impuls gaf.

Voor de huidige nummer drie van Italië kwam de Pool, mede door een zware knieblessure, maar tot achttien officiële optredens. Door een trefzekere periode tijdens zijn eerste weken trof hij wel al zeven keer doel. Drie van die doelpunten maakte hij in de Champions League en de overige vier in de competitie.

Voor zijn periode in Amsterdam kwam Milik behalve voor Leverkusen ook uit voor FC Augsburg. In zijn vaderland verdedigde hij de clubkleuren van Rozwoj Katowice en Gornik Zabrze.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.